Immofinanz România a înregistrat o scădere a veniturilor din chirii, pe fondul reducerii valorii portofoliului

Immofinanz România a înregistrat o scădere a veniturilor din chirii, pe fondul reducerii valorii portofoliului
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2016

Dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz a obținut, în perioada mai-iulie, primul trimestru al actualului an financiar, o scădere de 2,5% a veniturilor din chirii în România, până la 11,5 milioane euro, pe fondul scăderii valorii proprietăților aflate în portofoliu, potrivit rezultatelor financiare publicate miercuri de către companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania avea în portofoliu, la finalul lunii iulie, 75 de proprietăți evaluate la 848,2 milioane euro, cu 10,9% sub valoarea înregistrată de cele 88 de proprietăți aflate în portofoliul companiei în aceași perioadă a anului trecut, scrie News.ro.

În luna februarie a acestui an, dezvoltatorul a anunțat că a vândut, către fondul de investiții Blackstone, 36 de platforme logistice din centrul și estul Europei, dintre care trei în România, într-o tranzacție de 305 milioane euro.

”Proprietățile Immofinanz din România reprezintă 15,7% din portofoliul total al companiei. Cele 75 de proprietăți au o valoare de 848,2 milioane de euro. Valoarea reală estimată, după finalizare, a proiectelor de dezvoltare actuale ale grupului în România se ridică la 106,6 milioane de euro”, se arată în comunicat.

Din valoarea proiectelor aflate în dezvoltare, cea mai mare parte o are proiectul de birouri Metroffice, care cuprinde trei clădiri, din care prima, de 20.000 de metri pătrați, a fost finalizată în primăvara acestui an.

La nivel internațional, Immofinanz a înregistrat o scădere a profitului net de 81%, până la 21,9 milioane euro, cauzată cu precădere de evoluția mai stabilă a rublei.

Compania a avut un profit operațional de 45,3 milioane de euro în primul trimestru, cu 3,6% mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Lovitură: Renault mută linia de producție a modelului Logan Break MCV de la Mioveni în Maroc CITEȘTE ȘI Lovitură: Renault mută linia de producție a modelului Logan Break MCV de la Mioveni în Maroc

Veniturile din închirieri au scăzut cu 6,5%, de la 82,2 milioane de euro la 76,8 milioane de euro, din cauza scăderii nivelului chiriilor în Moscova și vânzării unor proprietăți.

Immofinanz a finalizat în august tranzacția prin care cumpără 26% din concurentul CA Immobilien Anlagen (CA Immo) pentru 604 milioane euro, punând astfel bazele unei fuziuni care va creaunul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Austria și din Europa de Est.

Spațiile logistice ale Immofinanz în România includ active în Ploiești, Pantelimon - lângă București - și Timișoara, dar și proiecte în dezvoltare în București, Sibiu și Brașov. Immofinanz are în România operațiuni și pe segmentele de spații de birouri și retail.

Pe lângă Iride, cel mai mare parc de afaceri din România, Immofinanz mai deține în București clădirile de birouri Victoria Park și Bucharest Corporate Centre.

Pe segmentul de retail, Immofinanz deține mall-urile Euromall Pitești, Polus Center Cluj, Gold Plaza și Maritimo Shopping Center.

viewscnt
Afla mai multe despre
immofinanz romania
chirii