Impact Developer & Contractor, controlat de Gheorghe Iaciu, pregătește o nouă emisiune de euroobligațiuni, pe Bursa din București

Impact Developer & Contractor, controlat de Gheorghe Iaciu, pregătește o nouă emisiune de euroobligațiuni, pe Bursa din București
scris 6 nov 2017

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a mandatat BT Capital Partners, Swiss Capital și BRK Financial Group ca intermediari pentru o nouă emisiune de euroobligațiuni, cu o maturitate de 5 ani, ce urmează a fi listate la Bursa de Valori București.

Emisiunea este programată să fie lansată în această lună, sub rezerva condițiilor de piață, banii astfel obținuți urmând să fie folosiți pentru finanțarea diverselor proiecte imobiliare.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Deși și-a sporit vânzările de locuințe cu 30%, dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net cu 1,5 milioane de lei mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Tranzacție: Lidl cumpără un teren în București de la un furnizor de mobilă cu acționari chinezi, printre care un om de afaceri condamnat la închisoare pentru evaziune CITEȘTE ȘI Tranzacție: Lidl cumpără un teren în București de la un furnizor de mobilă cu acționari chinezi, printre care un om de afaceri condamnat la închisoare pentru evaziune

Compania a realizat în primele 6 luni ale anului venituri operaționale de 70,71 milioane lei, în creștere cu 13,37% față de cele de 62,15 milioane lei din perioada similară din 2016. Din acestea, veniturile din vânzări de stocuri de proprietăți rezidențiale au reprezentat 67,46 milioane lei, fiind cu 30,15% mai mari decât cele de 51,83 milioane lei din prima jumătate a anului trecut.

În același interval de raportare, cheltuielile operaționale s-au majorat cu 17,21%, la 56,92 milioane lei, de la 48,56 milioane lei. Astfel, rezultatul operațional a fost de 13,78 milioane lei, în urcare cu 1,40% față de 13,59 milioane lei în S1 2016. La aceeași bază de raportare, profitul net a coborât cu 10,99%, la 12,23 milioane lei, de la 13,74 milioane lei.

Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău, creștere de peste 6 ori a profitului. Piața este încă într-o zonă de preț scăzut în raport cu evoluția consumului CITEȘTE ȘI Producătorul de materiale de construcții Cemacon Zalău, creștere de peste 6 ori a profitului. Piața este încă într-o zonă de preț scăzut în raport cu evoluția consumului

Compania a obținut în prima parte a verii finanțări pentru construcția clădirilor din ansamblul rezidențial Greenfield din Băneasa, respectiv o emisiune de obligațiuni de 12 milioane euro cumpărată de fonduri de investiții administrate de Credit Value Investments Sp. z.o.o. din Polonia și un împrumut de 32,73 milioane lei contractat de la Piraeus Bank.

Datoriile totale la 30 iunie afișate în raportarea financiară semestrială publicată ieri după închiderea ședinței de tranzacționare erau de 110,11 milioane lei, fiind cu 17,31% mai mare decât cele de 93,86 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, activele totale ale companiei s-au majorat cu 3,30%, la 500,63 milioane lei, de la 484,63 milioane lei. Din aceste active, numerarul de pe bilanț este de 10,94 milioane lei.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, având o capitalizare de 319,5 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
bvb
bursa
greenfield
piraeus bank
obligatiuni