Impact Developer & Contractor preia controlul RCTI Company, cu care lucrează la ansamblul Greenfield Băneasa

Impact Developer & Contractor preia controlul  RCTI Company, cu care lucrează la ansamblul Greenfield Băneasa
scris 13 iul 2022

Impact Developer & Contractor, developerul cartierelor Greenfield și Luxuria, cumpără 51% din acțiunile RCTI Company, dezvoltator din Brașov, cu care are deja în derulare contracte de antrepriză generală de peste 50 milioane euro pentru construcția imobilelor din ansamblul Greenfield Băneasa, situat în nordul Capitalei.

Valoarea tranzacției este de 14,4 milioane lei și include atât prețul de cumpărare al acțiunilor, cât și aportul la majorarea de capital social.

RCTI Company a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproximativ 95,3 milioane lei și un profit de peste 3 milioane lei.

Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, lansează un fond de investiții inclusiv în România. Noul fond - cu un român ex-director Citigroup în Londra și vicepreședinte Deutsche Bank în New York și Londra. CITEȘTE ȘI Grupul ACP, care a contribuit la dezvoltarea unor afaceri ca Euroins, Amethyst și Carpatina, lansează un fond de investiții inclusiv în România. Noul fond - cu un român ex-director Citigroup în Londra și vicepreședinte Deutsche Bank în New York și Londra.

Impact raportează vânzări în ușoară creștere în primele 3 luni ale anului și existența a 509 de locuințe pre-vândute, cu o valoare agregată a antecontractelor de 288,83 milioane lei (58,39 milioane euro).

Impact Developer & Contractor (IMP) a realizat în primul trimestru venituri din vânzarea de proprietăți imobiliare din stoc în valoare de 39,40 milioane lei, cu 5,09% mai mari decât cele de 37,49 milioane lei din perioada similară a anului trecut. De asemenea, compania a semnat 68 de contracte de pre-vânzări și rezervări în valoare de 57,88 milioane (11,70 milioane euro).

Impact Developer & Contractor preia controlul RCTI Company, cu care lucrează la ansamblul Greenfield Băneasa

Costurile cu proprietățile vândute s-au redus cu 26,68%, la 20,53 milioane lei, de la 28,00 milioane lei. Profitul brut a avut un salt de 48,90%, la 16,96 milioane lei, de la 11,39 milioane lei în exercițiul financiar precedent.

Antibiotice își dublează profitul net la T1 CITEȘTE ȘI Antibiotice își dublează profitul net la T1

Cheltuielile generale și administrative au urcat cu 65,86%, la 8,89 milioane lei, de la 5,36 milioane lei. Astfel, rezultatul total global a fost de 6,05 milioane lei, față de pierderea de 1,30 milioane lei de la T1 2021. Pe întreg anul trecut, rezultatul net a fost de 64,85 milioane lei. Ținta este însă pe termen lung, într-un plan de finalizare a proiectelor rezidențiale detaliat până în anul 2027, care este prins în raportarea trimestrială .

Impact Developer & Contractor preia controlul RCTI Company, cu care lucrează la ansamblul Greenfield Băneasa

La data de 31 martie, Impact avea datorii de 431,37 milioane lei, în scădere cu 11,52% față de cele de 487,56 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. Între acestea se include și emisiunea de obligațiuni scadentă în anul 2026 (IMP26E) în valoare de 6,58 milioane euro listată în luna martie a anului trecut. În aceeași perioadă activele au avansat cu 0,83%, la 1,21 miliarde lei, de la 1,20 miliarde lei, acestea fiind reprezentate de stocul de proprietăți rezidențiale și de 89,6 hectare de teren.

Impact Developer & Contractor preia controlul RCTI Company, cu care lucrează la ansamblul Greenfield Băneasa

Impact Developer & Contractor, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 58,82% și care îl mai are ca acționar relevant pe Adrian Andrici cu 15,17% din titluri, este listată la cota Bursei de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
bvb
bursa
greenfield
luxuria