Julius Baer urmează să anunțe o revizuire în scădere a activelor, legată de expunerea sa la grupul imobiliar Signa

Julius Baer urmează să anunțe o revizuire în scădere a activelor, legată de expunerea sa la grupul imobiliar Signa
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2024

Compania de administrare a averilor Julius Baer urmează să anunțe o revizuire în scădere a activelor, legată de expunerea sa la grupul imobiliar Signa, care ar putea fi în jur de 400 de milioane de franci elvețieni (463 de milioane de dolari), a scris ziarul elvețian SonntagsZeitung, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Temerile legate de legăturile băncii cu grupul imobiliar și de retail Signa, al cărui holding a depus insolvență în noiembrie, i-au afectat deja prețul acțiunilor, în ultimele luni, scrie News.ro.

GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!” CITEȘTE ȘI GRAFICE Mesaj de la Davos: Vin falimente de 700 miliarde dolari. „Va fi o piață foarte urâtă să deții proprietăți imobiliare. Trenul vine!”

Un analist estimase anterior pierderile băncii în raport cu Signa, controlată de magnatul austriac Rene Benko, la aproximativ 400 de milioane de franci elvețieni.

Banca a refuzat să comenteze.

Ziarul a spus că revizuirea în scădere a activelor va fi anunțată joi.

Julius Baer a anunțat în trecut că a avut o expunere de 606 milioane de franci elvețieni - cea mai mare din portofoliul său de credite private - la un conglomerat european.

viewscnt
Afla mai multe despre
julius baer
active
signa