Lasselsberger finalizează în aprilie investiția de 1,4 milioane de euro de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca

Lasselsberger finalizează în aprilie investiția de 1,4 milioane de euro de la fabrica Sanex din Cluj-Napoca
Cristina Dobreanu
Cristina Dobreanu
scris 11 apr 2016

Producătorul de ceramică Sanex din Cluj-Napoca, parte a grupului austriac Lasselsberger, va termina luna aceasta noua infrastructură din cadrul unității de producție, în incinta căreia se regăsește un atomizor care permite îmbunătățirea performanței ecologice a fabricii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul, în valoare de 1,4 milioane de euro, este cofinanțat din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014, în cadrul domeniului de finanțare Inovare Verde în Industria din România. Prin Acordul pentru Spațiul Economic European (SEE), trei state non‐membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda și Liechtenstein, fac parte din Piața Internă Europeană și contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE și cele Norvegiene. De asemenea, granturile SEE și Norvegiene sunt menite să consolideze relațiile bilaterale dintre Norvegia și România. 

Prima etapă a proiectului s-a desfășurat în perioada iulie – septembrie 2015 și a constat în construirea infrastructurii necesare montării utilajului și a fundației ce suportă clădirea care îl adăpostește. Ulterior, a urmat montarea corpului atomizorului, precum și construcția clădirii care îl înconjoară, structura acesteia atingând o înălțime de aproximativ 25 metri.

”În acest moment, atomizorul este la momentul racordării la instalațiile tehnologice și de utilități. Proiectul se concretizează sub ochii noștri, ceea ce ne face să ne gândim la beneficiile pe care le va aduce atunci când va fi finalizat”, a declarat Sergiu Apolzan, director de vânzări și marketing, Sanex.

Austriecii de la SW Umwelttechnik investesc 1,5 milioane de euro într-o nouă fabrică în România CITEȘTE ȘI Austriecii de la SW Umwelttechnik investesc 1,5 milioane de euro într-o nouă fabrică în România

Potrivit reprezentantului companiei, noul atomizor va avea un consum redus de gaz, oferind o diminuare semnificativă a emisiilor de noxe în atmosferă, fiind dotat și cu filtre performante, ca măsură suplimentară de protecție a mediului.

Sanex este cunoscută în România de peste 44 ani ca producătorul de plăci ceramice, (faianță, gresie și decoruri) cu o evoluție stabilă în piața de profil. În 2004, compania a intrat în portofoliul grupului Lasselsberger, unul dintre cei mai mari producători de plăci ceramice din Europa.

În 2014, producătorul de ceramică a avut afaceri de 131,9 milioane de lei (29,6 milioane de euro) și un profit de 5,65 de milioane de lei (1,26 milioane de euro), în ușoară creștere față de anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
sanex
cluj-napoca
lasselsberger
producator de ceramica