Managerii din România estimează o scădere a activității și a numărului de angajați în construcții, până în ianuarie

Managerii din România estimează o scădere a activității și a numărului de angajați în construcții, până în ianuarie
scris 28 nov 2018

Directorii firmelor din România estimează o scădere a activității și a numărului de angajați în construcții, până în ianuarie, dar și o creștere moderată a prețurilor, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Soldul conjunctural indică percepția managerilor asupra dinamicii unui fenomen, care nu trebuie confundată cu ritmul creșterii sau scăderii unui indicator statistic. Soldul conjunctural procentual este obținut ca diferență între procentajul managerilor care au ales varianta pozitivă a fenomenului și procentajul celor care au indicat varianta negativă, scrie News.ro

În activitatea de construcții, managerii estimează, pentru următoarele trei luni, o scădere a volumului producției (sold conjunctural -23%).

Orbis deschide un hotel ibis lângă Universitatea Politehnică din București, alături de un dezvoltator imobiliar CITEȘTE ȘI Orbis deschide un hotel ibis lângă Universitatea Politehnică din București, alături de un dezvoltator imobiliar

Managerii estimează, de asemenea, scădere a numărului de salariați (sold conjunctural -16%). În ceea ce privește prețurile lucrărilor de construcții se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În industria prelucrătoare, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +1%).

”Pentru activitatea de fabricare a produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice se va înregistra tendință de creștere (sold conjunctural +24%), în timp ce pentru activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra scădere accentuată (sold conjunctural -69%)”, se arată în comunicat.

Referitor la numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -2% pe total industrie prelucrătoare. Pentru prețurile produselor industriale se prognozează creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

În sectorul comerț cu amănuntul, managerii așteaptă, pentru următoarele trei luni, o tendință de relativă stabilitate a activității economice (sold conjunctural +5%).

Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra creștere moderată (sold conjunctural +7%). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creștere moderată a numărului de salariați (sold conjunctural +15%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăților comerciale estimează creștere moderată a prețurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +13%).

Cifra de afaceri din zona serviciilor, potrivit estimărilor managerilor, va cunoaște relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +3%).

”În sectorul de servicii se estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural 0%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +5%)”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii
scadere