Marii dezvoltatori au cumpărat în 2019 terenuri pentru peste 6.000 de apartamente și 130.000 metri pătrați de birouri în București

Marii dezvoltatori au cumpărat în 2019 terenuri pentru peste 6.000 de apartamente și 130.000 metri pătrați de birouri în București
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 dec 2019

Marii dezvoltatori imobiliari au continuat să fie activi în București pe parcursul anului 2019, asigurându-și terenurile necesare realizării unor noi proiecte constând în peste 6.000 de locuințe și 130.000 de metri pătrați de birouri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Per total, în 2019 au fost realizate în București 24 de tranzacții importante cu terenuri destinate dezvoltării unor proiecte rezidențiale, de birouri sau mixte, o parte dintre acestea având potențialul de a include și o componentă hotelieră, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Suprafața cumulată a terenurilor analizate se ridică la circa 360.000 de metri pătrați (36 de hectare), valoarea tranzacțiilor fiind estimată la 170 de milioane de euro, reflectând un preț mediu de 470 de euro / metrul pătrat.

EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, a cumpărat terenul pe care Marius Ivan pregătea un mini-oraș în Voluntari. Momentan are opțiunile deschise: dezvoltare sau vânzare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ali Madadi, proprietarul Rădăcini Motors, a cumpărat terenul pe care Marius Ivan pregătea un mini-oraș în Voluntari. Momentan are opțiunile deschise: dezvoltare sau vânzare

Dezvoltatorii cu capital românesc, precum One United, au continuat să fie cei mai activi, având o cotă de circa 39% din valoarea tranzacționată. A fost notabilă, totodată, revenirea în piața achizițiilor de terenuri a dezvoltatorilor austrieci, precum Strabag Real Estate, S+B Gruppe sau S Immo, o activitate semnificativă având și dezvoltatorii din Israel.

În ceea ce privește zonele căutate, aproape 90% din suprafața tranzacționată se află în sectoarele 1 și 2, dezvoltatorii punând accent pe zona centrală a orașului prin achiziții realizate pe Calea Victoriei, Dorobanți, Kiseleff sau Doamnei, dar și pe zona Centru – Nord, în apropierea marilor poluri de birouri, unde vor fi realizate noi proiecte rezidențiale.

Printre cele mai importante terenuri tranzacționate în 2019 se numără achiziția unui lot de 26.000 metri pătrați din fosta fabrică Textila Dacia din Bucureștii Noi, unde Skanska va realiza un proiect de birouri, terenul de 20.000 de metri pătrați al fabricii Frottierex din zona Barbu Văcărescu – Lacul Tei, unde Caba Grup din Turcia va dezvolta un proiect mixt sau un lot de 5.000 metri pătrați de pe strada Doamnei, în centrul Capitalei, achiziționat de S+B Gruppe.

viewscnt
Afla mai multe despre
terenuri
case
apartamente