Metigla a crescut producția de profile zincate pentru parcurile fotovoltaice precum și a panourilor sandwich cu vată minerală, alegerea sigură pentru acoperișurile cu panouri fotovoltaice

Metigla a crescut producția de profile zincate pentru parcurile fotovoltaice precum și a panourilor sandwich cu vată minerală, alegerea sigură pentru acoperișurile cu panouri fotovoltaice
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 5 dec 2023

Nevoia de conservare a mediului a transformat modul în care societatea produce energie, cu panourile fotovoltaice jucând un rol crucial în această schimbare. Cu toate acestea, o abordare atentă a riscurilor asociate este esențială. În acest context, Metigla, producător de sisteme premium pentru închideri metalice, anunță o creștere semnificativă a producției de profile zincate pentru parcurile fotovoltaice și recomandă panourile sandwich cu vată minerală pentru acoperișurile ce produc energie verde.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Panourile termoizolante cu miez din vată minerală și rezistență certificată la foc, produse de Metigla, sunt o alegere sigură pentru acoperișurile cu panouri fotovoltaice

Creșterea spectaculoasă a instalării panourilor fotovoltaice pe acoperișuri înseamnă provocări importante legate de siguranța ocupanților și bunurilor în cazul unui incendiu. Pe măsură ce reglementările de siguranță în construcții evoluează, pentru a se adapta la utilizarea din ce în ce mai frecventă a acestor sisteme, este esențial ca și dezvoltatorii, și proprietarii de clădiri, să rămână informați. Acest lucru include respectarea unor detalii specifice de instalare, implementarea măsurilor de siguranță în caz de incendiu și luarea în considerare a utilizării unor materiale care îmbunătățesc mai degrabă, decât compromit siguranța structurii.

Metigla a crescut producția de profile zincate pentru parcurile fotovoltaice precum și a panourilor sandwich cu vată minerală, alegerea sigură pentru acoperișurile cu panouri fotovoltaice

Directorul General al Metigla, Cristian Mătășel, subliniază importanța conștientizării și gestionării riscurilor în implementarea sistemelor cu panouri fotovoltaice.

"Achiziționarea unui sistem cu panouri fotovoltaice pentru acoperiș înseamnă un risc crescut la incendii. Este esențial ca, atât producătorii din industrie cât și consumatorii să lucreze împreună, pentru a identifica riscurile asociate și pentru a adopta cele mai eficiente metode de reducere a acestora. În special în cazul instalării panourilor fotovoltaice, izolația corespunzătoare a acoperișului este crucială pentru încetinirea răspândirii flăcărilor, limitarea daunelor și siguranța ocupanților.”

Importanța alegerii materialelor sigure la incendii, pentru acoperișurile cu panouri fotovoltaice

Panourile termoizolante Metigla cu miez din vată minerală se numără printre cele mai sigure soluții pentru aplicațiile în care rezistența la foc este primordială, fiind încadrate în cea mai înaltă clasificare europeană de foc: A2-s1, D0.

Clasificarea A2-s1, D0 semnifică faptul că vata minerală nu numai că rezistă la aprindere și la propagarea flăcării (A2), dar produce și o cantitate minimă de fum, iar materialul nu se transformă în picături incandescente (s1), în timp ce își păstrează natura incombustibilă (D0). În cazul unui incendiu, proprietățile incombustibile ale vatei minerale contribuie la încetinirea răspândirii flăcărilor și la limitarea potențialului de daune suplimentare.

Mai mult decât atât, controlul riguros al calității și o linie de producție a panourilor complet automatizată și modernizată în 2021, demonstrează angajamentul constant al Metigla pentru a oferi sisteme de învelitori sustenabile, de cea mai înaltă calitate.

Metigla a crescut producția de profile zincate pentru parcurile fotovoltaice precum și a panourilor sandwich cu vată minerală, alegerea sigură pentru acoperișurile cu panouri fotovoltaice

Metigla este sinonimă cu inovația, calitatea și siguranța

În ultimii ani Metigla a investit peste 8,5 milioane de euro în extinderea portofoliului de soluții inovatoare pentru închideri metalice, dar și în automatizarea proceselor de producție, și este unul dintre puținii producători din industria materialelor de construcții care oferă soluții complete pentru clienții industriali și rezidențiali, într-o piață românească de înaltă performanță. Metigla produce sisteme complete pentru clădiri industriale, pornind de la profile zincate pentru structuri ușoare și ferme fotovoltaice, și până la panouri termoizolante, tablă cutată și piese de finisaj, la cele mai înalte standarde europene de calitate, oferind soluții pentru spații industriale, comerciale, logistice, agricole și nu numai.

Pentru piața rezidențială de construcții, Metigla oferă sisteme complete pentru acoperișuri metalice și sisteme pluviale, precum și noutatea anului, acoperișul solar Falt Solar, dezvoltat în parteneriat cu Roofit.Solar.

Extinderea spațiilor de producție, automatizarea fabricii de la Ceptura, inovația, sustenabilitatea, toate acestea sunt elemente esențiale în dezvoltarea Metigla ca și producător important de  materiale de construcții, atât în piața din România cât și în Europa.

Metigla este o afacere de familie pornită în urmă cu 40 de ani în Belgia, iar pe piața din România este prezentă din anul 2000. Creșterea organică și continuă a portofoliului de produse și servicii se bazează pe inovație, calitate premium, pasiune și sustenabilitate.

Portofoliul companiei oferă soluții pentru închideri metalice de cea mai înaltă calitate, pentru proiecte industriale, rezidențiale, dar și pentru fațade și drenaj al apei pluviale de pe acoperiș. Metigla este prezentă și în Belgia, Franța, Olanda, Luxemburg și Congo.

viewscnt
Afla mai multe despre
metigla
fotovoltaice