O companie producătoare de mobilă din Câmpulung Moldovenesc vrea să vândă Dedeman un teren de peste 41.000 mp cu un milion de euro

O companie producătoare de mobilă din Câmpulung Moldovenesc vrea să vândă Dedeman un teren de peste 41.000 mp cu un milion de euro
scris 14 aug 2016

Producătorul de mobilă Mobilextra din Câmpulung Moldovenesc, firmă controlată de Gică Tatar și de Florentina Teresia Blănaru, intenționează să vândă un teren de peste 41.000 de metri pătrați, pentru un milion de euro. Pe lista scurtă a celor către care compania și-ar dori să vândă se află retailerul de bricolaj Dedeman.

Astfel pe ordinea de zi a adunării generale a acționarilor Mobilextra, care este programată să aibă loc pe 12 septembrie, este menționată ”aprobarea vânzării către Dedeman sau către altă firmă, platforma mare a SC Mobilextra SA (sediul central) (...) de 41.103 metri pătrați de pe Calea Transilvaniei, nr 180A, împreună cu cele două parcele apropiate, care au (...) 300 de metri pătrați și (...) 504 metri pătrați. Prețul acestei vânzări este de 1.000.000 de euro”.

Mobilextra a avut o cifră de afaceri de aproape 2 milioane de lei în 2015, la un nivel similar cu cea realizată în anul precedent, potrivit datelor de la Ministerul de Finanțe. În schimb, compania a raportat anul trecut pierderi de 1,8 milioane de lei, aproape la același nivel cu valoarea vânzărilor și de aproape zece ori mai mari decât pierderile din 2014.

Nestle România a plătit aproape 1,4 mil de euro pentru rezilierea contractului de închiriere cu ciprioții de la SPDI CITEȘTE ȘI Nestle România a plătit aproape 1,4 mil de euro pentru rezilierea contractului de închiriere cu ciprioții de la SPDI

Fabrica de Mobilă din Câmpulung Moldovenesc a fost înființată în 1968. Aceasta și-a dezvoltat și perfecționat capacitatea de producție de mobilier pentru sufragerii, dormitoare, garderobe, grupe de colț, tapițerii și mic mobilier, o mare parte din aceste produse fiind destinate exportului în țări ca: Germania, Elvetia, Suedia, Austria, Rusia, Ucraina, Italia și altele, potrivit informațiilor de pe siteul companiei.

Recent, compania Dedeman, cel mai mare retailer de bricolaj de pe piața autohtonă, deținut de frații Dragoș și Adrian Pavăl, a achiziționat de la Cemacon Real Estate două terenuri de 22.600 mp și, respectiv 3.104 mp. în Zalău, la prețul de 62,5 euro pe metrul pătrat.

Retailerul de bricolaj a deschis la finalul lunii iulie magazinul din Satu Mare, rețeaua ajungând la 43 de unități.

Dedeman inaugurează un magazin la Satu Mare, în urma unei investiții de 11 milioane de euro CITEȘTE ȘI Dedeman inaugurează un magazin la Satu Mare, în urma unei investiții de 11 milioane de euro

Dedeman vrea ca, până la finalul anului 2017, să ajungă la 50 de unități. Următoarea deschidere va avea loc, tot în această vară, la Oradea.

Pe lângă Satu Mare și Oradea, alte două orașe în care vor urma noi deschideri, clar definite de harta Dedeman, sunt Giurgiu și Slobozia.

Dedeman a avut anul trecut un profit net de 563 de milioane de lei (127 de milioane de euro) cu 35% mai mare față de câștigul de 415 milioane de lei (93,4 milioane de euro) raportat în 2014.

Afacerile Dedeman ar putea depăși în acest an pragul de un miliard de euro, dacă ținem cont că în 2015 vânzările au fost de 4,36 de miliarde de lei (980 de milioane de euro), potrivit datelor raportate la Ministerul de Finanțe.

Investiție de 30 de milioane de euro într-un nou proiect de birouri clasa A în Timișoara CITEȘTE ȘI Investiție de 30 de milioane de euro într-un nou proiect de birouri clasa A în Timișoara

Dedeman este prezent pe piață din anul 1992 și are, în prezent, o rețea de 42 de magazine, cu suprafețe cuprinse între 7.500 și 18.000 de metri pătrați, peste 45.000 de produse în fiecare unitate și peste 8.300 de angajați.

Principalii jucători din piața locală de bricolaj sunt Dedeman, Praktiker, Hornbach, Leroy Merlin, Brico Dépôt sau Mr Bricolage.

viewscnt
Afla mai multe despre
mobilextra
dedeman
vanzare
teren
milion
euro