Românii - primii în Uniunea Europeană la proprietatea asupra locuinței

Românii - primii în Uniunea Europeană la proprietatea asupra locuinței
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2020

Aproximativ 96% dintre români erau în 2018 proprietarii imobilelor în care locuiau, acesta fiind cel mai ridicat procentaj de proprietari de locuințe din rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, în timp ce în Germania puțin peste jumătate (51%) dintre cetățeni dețineau propria lor locuință, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News

La nivelul UE, în 2018, procentajul cetățenilor care dețineau propria casă sau propriul apartament se situa la 70%. În rândul statelor membre, cel mai ridicat procentaj al cetățenilor care dețineau propria locuință se observa în România (96%), Slovacia (91%), Croația și Lituania (ambele cu 90%), la polul opus fiind Germania (51%) și Austria (55%), scrie Agerpres.

DECIZIE Constructorii angajați în proiecte mari de infrastructură pot cere bani în plus, ca urmare a scumpirilor. Contractele pot fi mărite cu până la 34% CITEȘTE ȘI DECIZIE Constructorii angajați în proiecte mari de infrastructură pot cere bani în plus, ca urmare a scumpirilor. Contractele pot fi mărite cu până la 34%

În 2018, 46% din populația UE locuia în apartamente și aproximativ 53,3% în case. Peste o treime (35%) din populație trăia în locuințe unifamiliale și aproape o cincime (19%) în case semi-detașate sau terasate.

Apartamentele sunt preferate în nouă țări, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%), cel mai scăzut procentaj fiind în Irlanda (8%) și Olanda (20%).

În contrast, mai mult de două treimi din populația UE trăia în locuințe unifamiliale în Croația (70%), urmată de Slovenia (66%), Ungaria și România (ambele cu 65%), Danemarca (53%), Polonia și Slovacia (ambele cu 50%). Olanda (58%) și Irlanda (52%) sunt singurele state membre unde mai mult de jumătate din populație trăia în case semi-detașat în 2018. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lucuinte
proprietari