Union Investment amână o investiție imobiliară de 71 mil. euro la Londra, de teama unui eventual Brexit

Union Investment amână o investiție imobiliară de 71 mil. euro la Londra, de teama unui eventual Brexit
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 mar 2016

Union Investment, cel mai mare administrator de fonduri de real estate din Germania, a amânat achiziția unei clădiri de birouri situată în centrul Londrei, tranzacție evaluată la peste 70 milioane de euro, din cauza incertitudinii privind rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cererea pentru proprietăți comerciale în Marea Britanie se va situa la un nivel redus până la referendumul din iunie, când britanicii vor decide dacă mai rămân în UE, potrivit consultantului imobiliar londonez Savills. În februarie, dezvoltatorul imobiliar Land Securities a avertizat că un eventual Brexit va duce la scăderea cererii pentru spații de birouri și, implicit, la prăbușirea prețurilor.

"Până când nu va fi luată o decizie, rămânem precauți în privința investițiilor speculative la Londra, din cauza riscului pe partea de leasing. Suntem reticenți, din cauză că nu știm cum vor evolua lucrurile", a spus Frank Billand, directorul de investiții al diviziei de real estate din cadrul grupului german.

Marile companii din Marea Britanie se aliniază împotriva unui eventual Brexit CITEȘTE ȘI Marile companii din Marea Britanie se aliniază împotriva unui eventual Brexit

Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Union Investment a suspendat, la finele lunii februarie, discuțiile pentru cumpărarea unei clădirii de birouri 51 Eastcheap, situată în cartierul financiar al Londrei, la două săptămâni după ce a obținut exclusivitate pentru negocierea unui acord. Tranzacția este evaluată la aproximativ 50 milioane de lire sterline (71 milioane euro).

Union Investment și dezvoltatorul britanic City Office Real Estate intenționează să extindă și să redecoreze clădirea, au menționat sursele citate.

Bailland și City Office au refuzat să comenteze pe marginea acordului.

Union Investment administrează active cu o valoare totală de 252 miliarde euro, dintre care aproximativ 30 miliarde euro aflate în portofoliul diviziei de real estate. Compania face parte din grupul bancar DZ Bank Group AG, a patra cea mai mare bancă din Germania în funcție de active.

viewscnt
Afla mai multe despre
union investment
londra
cladire birouri
eastcheap