VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Alexandru Rădulescu, ARQA: Cred că vom asista la niște repoziționări ale zonelor. Văd și o dezvoltare pe orizontală a orașului

VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Alexandru Rădulescu, ARQA: Cred că vom asista la niște repoziționări ale zonelor. Văd și o dezvoltare pe  orizontală a orașului

Alexandru Rădulescu, Chief Sales Officer ARQA

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 iun 2024

Un factor care pune presiune pe preț este oferta prin comparație cu cererea pentru locuințe noi din Capitală, a declarat la Conferința Profit.ro - Piața imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale, ediția a IV-a, Alexandru Rădulescu, Chief Sales Officer în cadrul ARQA, dezvoltator imobiliar cu capital 100% românesc. 

Conferința a fost organizată cu sprijinul 123Credit, Cushman & Wakefield Echinox, Genesis Property, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate și Nordis Group, fiind transmisă și în direct la Profit News TV, precum și pe pagina de Facebook a Profit.ro.

VIDEO poate fi văzut AICI

El adaugă că nu doar în cazul locuințelor care trebuie să se încadreze într-un plafon de preț există fenomenul de shrinkflation, ci și în zonele premiul ale Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News

„Și, ca o tendință pe care o intuiam este o repoziționare sau reașezare a zonelor pe care le știm. De exemplu zona Herăstrău, unde, până în 2006-2008 s-au construit apartamente foarte mari, s-a atras o anumită categorie de clienți, iar din 2014-2015 încoace, când au început ușor-ușor să revină construcțiile, inclusiv pe zona respectivă, avem locuințe cu suprafețe mult mai mici construite, sunt oameni care își doreau să stea în zona respectivă, dar nu-și permiteau neapărat locuințele de până atunci. Și atunci, lucrul ăsta a dus la supraaglomerare a zonei, la o dorință a oamenilor care stăteau în zona asta să se mute pentru că e mult prea aglomerat în primul rând”, mai spune acesta.

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Cătălin Năstăsoiu, Genesis Property: Birourile de tip fabrică, cubical, suprafețele foarte mari și înghesuite nu mai funcționează. S-a schimbat lumea CITEȘTE ȘI VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Cătălin Năstăsoiu, Genesis Property: Birourile de tip fabrică, cubical, suprafețele foarte mari și înghesuite nu mai funcționează. S-a schimbat lumea

De altfel, tot în zona locuințelor premium, el observă și o tendință a clienților de a alege locuințe cât mai aproape de școala copiilor, în detrimentul propriului confort.

„Dacă în zonele de mass market sau middle market vorbim de accesibilitate la mijloacele de transport în comun, aici e puțin diferit. Cred că vom asista la niște repoziționări ale zonelor”, subliniază Alexandru Rădulescu.

Zona Capitale - Dorobanți și primăverii vor rămâne întotdeauna printre cele mai căutate zone, adaugă el, dar și centrul și nordul Bucureștiului.

„Am văzut de-a lungul timpului că centrul era cea mai bine cotată zonă, am trecut către zona de nord, Dorobanți-Capitale și Primăverii vor rămâne întotdeauna, nu cred că se va schimba lucrul ăsta, chiar și dacă acolo avem un fond de locuințe învechit și sunt foarte puține locuințe noi. Zonele acestea vor rămâne tot timpul atractive. Herăstrău cred că este ușor perimat ca zona, deși, în continuare ai parcul care e o atracție importantă”, precizează el.

VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Antoanela Comșa, Meta Estate: TVA-ul mare se răsfrânge în calitatea construcțiilor. „Lumea se sperie... Trebuie să plătesc 50.000 de euro TVA!” CITEȘTE ȘI VIDEO Conferința Profit.ro Real Estate – Ediția a IV-a. Antoanela Comșa, Meta Estate: TVA-ul mare se răsfrânge în calitatea construcțiilor. „Lumea se sperie... Trebuie să plătesc 50.000 de euro TVA!”

„Cred că există și în interiorul Bucureștiului anumite zone care pot fi predispuse unei regenerări urbane, dar o să fie o problemă infrastructura care există. De exemplu, pe zona Fabrica de Glucoză, deja e o zonă supraaglomerată. O altă zonă care cred că se va dezvolta destul de mult e Petrom City, dar văd și o dezvoltare pe  orizontală a orașului. Cred că tot ce înseamnă zonă până în A0, de jur împrejurul orașului se va dezvolta, pentru că, în momentul de față, acolo poți să obții autorizații. Nu ușor, dar le obții”, mai spune acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru rădulescu
arqa