VIDEO Prima TV: Bani reali pentru case pe hârtie. Cea mai cunoscută "țeapă imobiliară"

VIDEO Prima TV: Bani reali pentru case pe hârtie. Cea mai cunoscută "țeapă imobiliară"
scris 27 nov 2022

Sute de romani plătesc rate pentru niste case în care nu au locuit niciodată. Dezvoltatorii imobiliari au încasat avansurile , dar nu au terminat apartamentele. In Capitală sunt multe astfel de exemple. Unul dintre cele mai cunoscute este un complex rezidențial ale cărui lucrări au început în urmă cu 14 ani. Nici acum blocurile nu sunt terminate.

Cea mai cunoscută "țeapă imobiliară" din București s-a consemnat acum mai bine de un deceniu. Dezvoltatorul unui complex a strâns peste 20 de milioane de dolari din avansurile cumpărătorilor. În trei ani, urmau să fie construite 4 blocuri turn. Doar unul a ajuns să fie finalizat. Iar asta doar după ce cumpărătorii s-au unit și au plătit din propriile buzunare continuarea muncilor pe șantier, arată Prima TV.

CONFIRMARE Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească, semnată: CA Immo iese de pe piața românească. Frații Pavăl - cumpărători CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Cea mai mare tranzacție de pe piața imobiliară românească, semnată: CA Immo iese de pe piața românească. Frații Pavăl - cumpărători

În Polonia există o lege care nu permite dezvoltatorilor imobiliari să se folosească de avansurile încasate de la cumpărători până când aceștia din urmă nu devin proprietari cu acte în regulă. Un proiect de lege similar a fost inițiat și în România. Proiectul de lege s-a împotmolit însă de peste trei ani în comisiile din Parlament.

Numărul "țepelor imobiliare" crește însă de la an la an, odată cu avansul pieței de profil. În 2021, în întreaga țară au fost finalizate un număr record de locuințe, de peste 72.000 unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
case
bani
imobiliare