VIDEO Prima TV: Boom imobiliar la Brașov

VIDEO Prima TV: Boom imobiliar la Brașov
scris 22 ian 2022

În Brașov, deși prețurile apartamentelor au urcat cu până la 20%, vânzările au crescut cu aproape 50%. Analiștii imobiliari spun ca portretul cumpărătorului este diferit față de alți ani. Numai în 2021, în Brasov au fost vândute peste 10.000 de apartamente și garsoniere.

În 2019, în județul Brașov erau vândute în jur de 7.000 de apartamente. Numărul a explodat însă în anii următori, deși în medie o locuință s-a scumpit cu aproximativ 20% din cauza prețului materialelor de construcție. Experții imobiliari vorbesc de o dinamică pe care nu au anticipat-o, dar care este benefică pentru oraș, arată Prima TV.

FOTO Cel mai înalt turn de locuințe din România, lansat CITEȘTE ȘI FOTO Cel mai înalt turn de locuințe din România, lansat

Dezvoltatorii ridică zone de reședință cu o repeziciune uriașă pentru că, spun ei, există cerere. S-a observat totuși și o presiune venită din partea clientului în ceea ce privește calitatea. Oamenii își doresc finisaje bune ca să nu mai fie nevoiți să investească alte sume în plus ulterior, iar dezvoltatorii spun că sunt obligați să le facă dovada pretențiilor.

În acest moment, o garonieră este vândută cu un preț de 45.000 euro.

Experții au realizat și un profil al cumpărătorului

viewscnt
Afla mai multe despre
brasov
imobiliare