Volumul lucrărilor de construcții a crescut

Volumul lucrărilor de construcții a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2021

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în luna martie față de luna precedentă ca serie brută cu 36,6%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,8%, iar față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 2,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a scăzut cu 0,9%, a anunțat vineri Institutul Național de Statistică (INS). În primele trei luni ale anului, volumul lucrărilor de construcții a crescut față de perioada similară din 2020 ca serie brută cu 1,2%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate a scăzut cu 1,2%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Volumul lucrărilor de construcții a crescut ca serie brută cu 36,6%, creștere evidențiată la lucrările de construcții noi (+40,7%), lucrările de întreținere și reparații curente (+29,3%) și la lucrările de reparații capitale (+22%). Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri astfel: construcțiile inginerești (+49,6%), clădirile rezidențiale (+31,9%) și clădirile nerezidențiale (+21,8%). Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 0,8%, creștere înregistrată la lucrările de construcții noi (+4,4%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (+2,5%)", arată datele INS.

Lucrările de reparații capitale au scăzut cu 22,1%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor deconstrucții a crescut la clădirile rezidențiale cu 11,1%. Clădirile nerezidențiale și construcțiile inginerești au scăzut cu 12,2%, respectiv cu 0,4%, scrie News.ro.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 2,2%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creștere la lucrările de construcții noi (+11%).

Lucrările de reparații capitale și lucrările de întreținere și reparații curente au scăzut cu 21,7%, respectiv cu 12%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut la clădirile rezidențiale (+14,1%) și la construcțiile inginerești (+1,1%).

Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 4,9%. Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzutpe total cu 0,9%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparații capitale (-21,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-9,7%). Lucrările de construcții noi au crescut cu 6%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a scăzut la clădirile nerezidențialeși la construcțiile inginerești cu 5,8%, respectiv cu 4,9%. Clădirile rezidențiale au crescut cu 10%.

Tranzacție: Globalworth cumpără cu aproape 18 milioane de euro două proiecte industriale în Arad și Oradea CITEȘTE ȘI Tranzacție: Globalworth cumpără cu aproape 18 milioane de euro două proiecte industriale în Arad și Oradea

În primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2020, volumul lucrărilor de construcții ca serie brută a crescut pe total cu 1,2%. Pe elemente de structură a avut loc o creștere la lucrările de construcții noi cu 6,2%.

Scăderi s-au înregistrat la lucrările de reparații capitale (-12,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-7,8%).cPe obiecte de construcții au avut loc creșteri la construcțiile inginerești (+5,6%) și la clădirile rezidențiale (+2,6%). Clădirile nerezidențiale au scăzut cu 6,6%.

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut pe total cu 1,2%, scădere înregistrată la lucrările de reparații capitale (-10,3%) și la lucrările de întreținere și reparații curente (-9,2%).

Lucrările de construcții noi au crescut cu 2,0%. Pe obiecte de construcții, scăderi au avut loc la clădirile nerezidențiale (-7,8%) și la clădirile rezidențiale (-6,9%). Construcțiile inginerești au crescut cu 3,1%.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii
ins