MAS Real Estate, proprietarul Militari Shopping, a vândut obligațiuni verzi de 300 milioane euro. Banii merg către noi achiziții în România

MAS Real Estate, proprietarul Militari Shopping, a vândut obligațiuni verzi de 300 milioane euro. Banii merg către noi achiziții în România
scris 14 mai 2021

Compania sud-africană MAS Real Estate, printre cei mai activi investitori în centre comerciale din România, a atras 300 milioane de euro din vânzarea primelor sale obligațiuni “verzi”, bani ce vor fi direcționați către achiziția de proprietăți cu impact redus asupra mediului, în special în România.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Obligațiunile, emise prin intermediul subsidiarei MAS Securities, au o maturitate de 5 ani și un cupon anual de 4,25%.

Emisiunea a fost suprasubscrisă, reflectând poziția financiară puternică a MAS Real Estate, precum și interesul unor investitori instituționali majori, precum Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

BERD a subscris obligațiuni de 24,7 milioane de euro în cadrul ofertei. Banca a investit, recent, în mai multe emisiuni de obligațiuni destinate proiectelor sustenabile în România, inclusiv o sumă de 66,7 milioane de euro în titluri emise de dezvoltatorul imobiliar belgian VGP și 11 milioane de euro în primele obligațiuni verzi emise de Raiffeisen Bank România.

Fondurile atrase de MAS Real Estate vor fi folosite pentru achiziția de proprietăți “verzi” și dezvoltarea unor proiecte de retail și rezidențiale sustenabile, predominant în România.

MAS Real Estate s-a angajat să obțină certificare ecologică pentru toate proprietățile din Europa Centrală și de Est ce vor fi cumpărate sau dezvoltate pe viitor, precum și pentru cel puțin 90% din proprietățile din regiune aflate deja în portofoliu.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Compania, listată pe bursa din Johannesburg, avea active de 1,2 miliarde de euro la finele anului trecut, inclusiv expunere pe 55 de proprietăți generatoare de venituri, deținute direct, sau în parteneriat cu Prime Kapital.

În prezent, portofoliul din Europa Centrală și de Est este concentrat în România și include, printre altele, centrul comercial Militari Shopping din București, mall-ul Astrium din Arad și Dâmbovița Mall din Târgoviște.

viewscnt
Afla mai multe despre
mas real estate
obligatiuni verzi
investitii romania
berd
banca europeana pentru reconstructie si dezvoltare
investitii sustenabile
militari shopping
dambovita mall