Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 23%

Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 23%
scris 14 aug 2019

Construcțiile noi, lucrările de întreținere și reparații curente, respectiv de reparații capitale au contribuit la creșterea cu 23% a volumului total al lucrărilor de construcții, ca serie brută, în primele șase luni ale anului, reiese din datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Pe elemente de structură, construcțiile noi au crescut cu 30,3%, lucrările de întreținere și reparații curente - cu 11,8% și lucrările de reparații capitale - cu 0,4%, scrie Agerpres.

De asemenea, pe obiecte de construcții, ca serie brută, au avut loc creșteri ale volumului de lucrări de construcții la clădiri nerezidențiale, cu 39%, la clădiri rezidențiale (+31,8%) și la lucrările de construcții inginerești (+10%).

CONFIRMARE BCR mută anul viitor 1.000 de angajați din clădirea Bancorex în Business Garden Bucharest, noul complex al grupului IKEA CITEȘTE ȘI CONFIRMARE BCR mută anul viitor 1.000 de angajați din clădirea Bancorex în Business Garden Bucharest, noul complex al grupului IKEA

Potrivit INS, ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, volumul total al lucrărilor de construcții a crescut, în S1, cu 15,9%, creștere generată de volumul lucrărilor de construcții noi, avans de 24,7%, lucrările de întreținere și reparații curente - plus 2,3% și lucrările de reparații capitale - plus 2,2%. Pe obiecte de construcții, seria ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate evidențiază majorarea volumului lucrărilor de construcții la clădirile nerezidențiale, cu 32,2%, clădirile rezidențiale (+28,7%) și la construcții inginerești (+5%).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
construcții
ins