Achiziția Praktiker a ajutat retailerul britanic de bricolaj Kingfisher să treacă pe profit în România

Achiziția Praktiker a ajutat retailerul britanic de bricolaj Kingfisher să treacă pe profit în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 apr 2018

Grupul britanic Kingfisher, proprietarul Depo Bricot, a trecut anul trecut pe profit în România, sprijinit de achiziția rețelei locale de magazine Praktiker, pentru care a plătit peste 20 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Kingfisher a finalizat preluarea rețelei Praktiker România de la omul de afaceri turc Omar Susli la începutul lunii decembrie 2017. Britanicii au plătit 22 milioane de euro, din care 6 milioane de euro pentru acoperirea datoriilor companiei.

Afacerile din România ale Kingfisher au generat un profit net de 3 milioane lire sterline (3,4 milioane euro) în anul fiscal încheiat la 31 ianuarie. Cifra include rezultatul raportat de Praktiker în prima lună de la trecerea în proprietatea britanicilor.

Sofiaman deschide cel de-al patrulea nou magazin din București în Sun Plaza CITEȘTE ȘI Sofiaman deschide cel de-al patrulea nou magazin din București în Sun Plaza

În perioada februarie 2016-ianuarie 2017, Kingfisher a reușit să atingă pragul de rentabilitate în România, după pierderi cumulate de 21 milioane lire (23,93 milioane euro) în precedenții doi ani.

Achiziția Praktiker, unul dintre principalii jucători pe piața de bricolaj și cel mai mare retailer de mobilă după afaceri, a dublat prezența Kingfisher din România și a propulsat compania pe locul secund pe piața de profil.

La finele lunii ianuarie, Kingfisher avea 41 de magazine în România (26 magazine Praktiker și 15 magazine Brico Depot) și 2.532 de angajați. Grupul a anunțat, recent, că va închide 3 magazine Praktiker până la finele lunii mai, aflate în Bacău, Ploiești și Focșani.

Pentru anul fiscal în curs, Kingfisher estimează că va înregistra un rezultat “în jurul pragului de rentabilitate”, în condițiile în care va integra magazinele Praktiker în planul ONE Kingfisher, prin care grupul vrea să aducă toate mărcile din portofoliu sub o structură unificată.

viewscnt
Afla mai multe despre
kingfisher
brico depot
praktiker
profit
rezultate