Ahold Delhaize, care deține Mega Image, anunță când crede că va prelua lanțul Profi: Ne va dubla dimensiunea operațiunilor din România. Mega Image lansează un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor

Ahold Delhaize, care deține Mega Image, anunță când crede că va prelua lanțul Profi: Ne va dubla dimensiunea operațiunilor din România. Mega Image lansează un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2024

Grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, care deține supermarketurile Mega Image, anunță că se așteaptă să finalizeze preluarea lanțului Profi în a doua jumătate a anului, operațiunea urmând să dubleze dimensiunea operațiunilor sale din România. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ahold Delhaize a demarat un amplu proces de reamenajare și modernizare a magazinelor și depozitelor din România, care a atins deja o investiție de 25 de milioane de euro.

La începutul lunii, comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au anunțat că au amendat cu peste cinci milioane de lei cele peste 230 de magazine Mega Image controlate, iar mai multe unități au fost închise temporar din cauza unor nereguli - VEZI AICI Șeful ANPC: Este deja prea mult, unora le stingem lumina!

La finele lunii octombrie a anului trecut, Ahold Delhaize, unul dintre cei mai mari jucători din piața mondială de retail alimentar, care în prezent deține 19 branduri la nivel global, printre care și Mega Image, a ajuns la un acord privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, de la MidEuropa, pentru suma de 1,3 miliarde euro.

Recent, cum a anunțat Profit.ro, Mega Image a solicitat direct Comisiei Europene avizarea tranzacției, dată fiind dimensiunea ei, dar Consilliul Concurenței a cerut ca avizarea să aparțină statului român.

Tranzacție - Fabrica din România a Jolly Scarpe, cumpărată de americani CITEȘTE ȘI Tranzacție - Fabrica din România a Jolly Scarpe, cumpărată de americani

Mega Image (8,7 miliarde lei) și Profi (11,7 miliarde lei) au, cumulat, o cifră de afaceri de circa 20,4 miliarde de lei, după raportările financiare din 2022, prezentate de Profit.ro.

Prin această tranzacție, piața se va echilibra, deoarece grupul nou-format se va apropia de cifrele realizate de Lidl (18,5 miliarde lei) și Kaufland (16 miliarde lei), ambele parte din grupul german Schwarz. Astfel, piața devine mai competitivă, ceea ce este benefic pentru clienți.

McDonald’s își crește profitul. Compania anunță strategia: Burgeri mai mari! CITEȘTE ȘI McDonald’s își crește profitul. Compania anunță strategia: Burgeri mai mari!

Grupul belgiano-oilandez ar urma să devină astfel cel mai mare retailer alimentar de pe piața locală raportat la cifra de afaceri și volumul de magazine deținute, dar și după numărul de angajați, urmând să aibă și o formidabilă forță în negocieri, dacă va finaliza, cu acordul Consiliului Concurenței, achiziția companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
profi
delhaize
fuziune
tranzacție
aviz
consiliul concurenței
comisia europeană