Alcoolul sanitar începe să dispară din magazine, iar online se găsește chiar și la preț dublu

Alcoolul sanitar începe să dispară din magazine, iar online se găsește chiar și la preț dublu
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 mar 2020

Alcoolul sanitar abia se mai găsește în magazine, iar unele site-uri profită și vând produsul la preț dublu, pe fondul răspândirii coronavirusului în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astfel, pe site-urile Carrefour și Cora, spirtul nu este disponibil pentru comandă. La fel și pe site-urile Farmaciei Tei și Farmaciei la Preț Mic, unde stocurile sunt epuizate, scrie Agerpres.

Pe site-ul eMag, cel mai mare retailer online din România, mai sunt două oferte de alcool sanitar: alcool sanitar Vorona, 70%, 500 ml, la prețul de 5,99 lei, și Alcool sanitar Ana, 70%, 500 ml, la 8,51 lei. Cine vrea să cumpere acest din urmă produs, vede mesajul: "Grăbește-te! Încă cinci persoane se uită acum la acest produs".

Supermarketurile și celelalte magazine au primit de la Guvern obligația de a se asigura că nu mai există aglomerație la casele de marcat CITEȘTE ȘI Supermarketurile și celelalte magazine au primit de la Guvern obligația de a se asigura că nu mai există aglomerație la casele de marcat

Pe de altă parte, unele site-uri profită de acest deficit și vând spirtul cu preț dublu. Astfel, pe site-ul eraft.ro, produsul alcool sanitar de 500 ml are prețul de 12 lei.

Auchan mai are în stoc, pe site, alcoolul sanitar Mona de 500 ml, la 7,5 lei, deși, de exemplu, în magazinul Auchan Crângași produsul a dispărut de pe rafturi, iar cei care îl căutau marți la prânz au fost "consolați" cu mesajul: "Stimați clienți, ne cerem scuze pentru indisponibilitatea acestui produs. Depunem toate eforturile pentru a remedia cât mai curând situația".

Această situație a apărut după ce, săptămânile trecute, prețul măștilor medicale și cel al gelurilor dezinfectante au crescut foarte mult, înainte ca aceste produse să dispară de tot de pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
alcoolul sanitar
spirt
coronavirus