Amazon cumpără cel mai mare retailer online din Orientul Mijlociu

Amazon cumpără cel mai mare retailer online din Orientul Mijlociu
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 mar 2017

Gigantul american Amazon cumpără, pentru peste  650 milioane de dolari, platforma Souq.com, cel mai mare retailer online din Orientul Mijlociu - cu sediul în Dubai, informează Bloomberg și Financial Times.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amazon dorea să intre pe cont propriu în orientul Mijlociu, dar a decis, până la urmă, să preia un retailer deja prezent pe această piață.

Souq.com, care vinde, printre altele, electronice, haine și produse pentru gospodărie, a fost fondat în 2005 de antreprenorul  sirian Ronaldo Mouchawar.

Suma plătită de gigantul american este cuprinsă între 650 de milioane de dolari și 750 de milioane de dolari, potrivit unor surse apropiate situației. Cei doi retaileri nu au făcut public costul tranzacției.

Amazon își va deschide un sediu de birouri în București, unde va angaja 1.000 de persoane CITEȘTE ȘI Amazon își va deschide un sediu de birouri în București, unde va angaja 1.000 de persoane

Platforma de comerț electronic Souq.com, care vinde, printre altele, electronice, haine și produse pentru gospodărie, a fost fondată în 2005 de antreprenorul sirian Ronaldo Mouchawar.

Comerțul electronic se extinde rapid în Orientul Mijlociu, susținut de populația tânără și pasionată de tehnologie. De altfel, Kuweit, Arabia Sadită și Emiratele Arabe Unite sunt printre statele cu cel mai mare grad de penetrare al telefoanelor mobile în rândul populației, la nivel mondial.

Amazon, lansat în iulie 1995, este cel mai puternic retailer online și unul dintre cei mai mari investitori în cercetare și dezvoltare la nivel mondial. Până acum, compania a investit peste 40 de milioane de euro în România, pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generație, având în țară 600 de salariați.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
souq.com
arabia saudita
orientul mijlociu
dubai
sirian
comert
retailer
tranzactie