Ceconomy discută vânzarea participației sale la Metro. Recent, Haniel a agreat să vândă 7,3% din acțiuni. Kretinsky, care a cumpărat Compari.ro și posturi de radio în România, poate deveni principal acționar

Ceconomy discută vânzarea participației sale la Metro. Recent, Haniel a agreat să vândă 7,3% din acțiuni. Kretinsky, care a cumpărat Compari.ro și posturi de radio în România, poate deveni principal acționar
scris 27 aug 2018

Distribuitorul german de produse electronice Ceconomy a anunțat luni că poartă discuții cu grupul de investiții ceho-slovac EP Investment, cu privire la o posibilă vânzare a participației sale la grupul german de distribuție Metro, informează Reuters.

EP Global Commerce (EPGC) este un vehicul de investiții deținut în proporție de 53% de miliardarul ceh Daniel Kretinsky și 47% de investitorul slovac Patrik Tkac, co-fondatorul grupului de companii J&T, scrie Agerpres.

Tranzacție: Familia Moldoveanu preia controlul asupra Nordic Food CITEȘTE ȘI Tranzacție: Familia Moldoveanu preia controlul asupra Nordic Food

Ceconomy controlează un pachet de aproximativ 10% din acțiunile Metro. Cel mai mare investitor la Metro este grupul german de investiții Haniel cu o participație de 22,5%. Haniel a ajuns la un acord pentru a-și vinde o participație de 7,3% din capitalul Metro către vehiculul de investiții EP Investment, care dispune de o opțiune de a prelua și restul acțiunilor deținute de Haniel la Metro, la o dată ulterioară.

Metro Cash&Carry a fost primul retailer care a intrat în România după Revoluție, în 1996, având astăzi 32 de magazine în 24 de orașe.

Daniel Kretinsky controlează 50% din grupul Czech Media Invest, care deține Blesk, cel mai vândut tabloid din Cehia, și care a preluat recent o parte din posturile de radio ale  Lagardère, inclusiv cele din România, precum și grupul EPH, din domeniul energiei, un jucător important pe piața de profil, care a cumpărat, în ultimii ani, active în Germania, Marea Britanie și Italia.

Pe piața locală, grupul Lagardere deținea Europa FM, Virgin Radio și Vibe FM.

El controlează și grupul ceh Rockaway, care a cumpărat site-urile de comparare Compari.ro din România, Arukereso.hu din Ungaria și Pazaruvaj.com din Bulgaria de la grupul media sud-african Naspers.

Daniel Kretinsky

Daniel Kretinsky

viewscnt
Afla mai multe despre
ceconomy
haniel
metro