Compania de comerț electronic Ozon din Rusia a început să comercializeze bunuri prin intermediul importurilor paralele

Compania de comerț electronic Ozon din Rusia a început să comercializeze bunuri prin intermediul importurilor paralele
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2022

Compania de comerț electronic Ozon din Rusia a început să comercializeze bunuri prin intermediul mecanismului importurilor paralele, folosind o lege care are rolul să limiteze impactul sancțiunilor occidentale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lovită de sancțiuni fără precedent și probleme legate de lanțul de aprovizionare, Rusia a legalizat așa-numitele importuri paralele, care permit comercianților cu amănuntul să importe produse din străinătate fără permisiunea proprietarului mărcii, scrie News.ro

Lagardère va deschide 30 de magazine în România și va aduce un brand nou CITEȘTE ȘI Lagardère va deschide 30 de magazine în România și va aduce un brand nou

”Marfurile importate cu ajutorul importurilor paralele sunt disponibile pe Ozon. Am început deja să vindem mărci populare de electronice pe Ozon, inclusiv smartphone-uri și componentele acestora”, a declarat compania pentru Reuters.

Ozon a spus că importurile paralele le oferă consumatorilor ruși o gamă largă de produse, dar a spus că lucrează pentru a preveni apariția articolelor contrafăcute pe platforma sa, solicitând vânzătorilor să confirme dovada originalității bunurilor pe care le vând. Ozon nu va dezvălui numele mărcilor.

Rusia a inclus în schema de importuri paralele o gamă largă de bunuri de la producători auto străini, companii tehnologice și mărci de consum, având ca scop protejarea consumatorilor de izolarea afacerilor de către Occident, după ce importurile regulate au scăzut din cauza sancțiunilor și a întreruperilor logistice.

Zeci de companii străine s-au retras din Rusia din cauza acțiunilor Moscovei în Ucraina și se confruntă cu perspectiva adoptării de noi legi în săptămânile următoare, care să permită Moscovei să sechestreze bunurile și să impună sancțiuni penale.

Nike și Cisco au anunțat joi planuri de a se retrage din Rusia, alăturându-se unor companii ca McDonald's, Renault și altele.

În martie, competitorul Ozon, Wildberries, a descris schema de importuri paralele ca o măsură eficientă de sprijin, subliniind importanța acesteia pentru întreprinderile mici și mijlocii și pentru importul de produse semnificative din punct de vedere social.

Wildberries, ca și alte companii din sector, a continuat să vândă unele produse de la mărci care și-au suspendat operațiunile în Rusia.

Retailerul de electronice Svyaznoy și-a extins gama pentru a vinde console de jocuri și smartphone-uri de la Apple și Samsung, a informat joi cotidianul Kommersant.

Svyaznoy a declarat pentru Reuters că nu este un importator de electrocasnice și electronice, dar reaprovizionează stocurile disponibile în Rusia.

Publicația Kommersant a citat o sursă din industrie spunând că dispozitivele ar putea fi cu 10-20% mai scumpe decât înainte ca Rusia să înceapă ceea ce numește ”operațiunea militară specială” în Ucraina.

viewscnt
Afla mai multe despre
comerț electronic
ozon
rusia