CONFIRMARE VIDEO Nou jucător - Brandul de lux francez Guerlain, cu Angelina Jolie ca ambasadoare, a venit cu magazin propriu în România

CONFIRMARE VIDEO Nou jucător - Brandul de lux francez Guerlain, cu Angelina Jolie ca ambasadoare, a venit cu magazin propriu în România
scris 6 dec 2022

Brandul de lux francez Guerlain, care produce parfumuri, produse pentru îngrijirea tenului și make-up, cu o istorie de 190 de ani, deținut de grupul Moët Hennessy Louis Vuitton (LVMH), cea mai mare companie producătoare de branduri de lux din lume, a intrat direct pe piața locală, deschizând un magazin propriu în Băneasa Shopping City.

În octombrie, Profit.ro a anunțat ca pregătită această mișcare.

Produsele Guerlain au fost disponibile la acest moment pe piața locală doar prin intermediul rețelelor de magazine de profil, precum Sephora, Douglas, Marionnaud, dar și al platformelor de comerț online.

EXCLUSIV Grupul CCC, fondat de „Regele Pantofilor“ din Polonia, își face în România un centru regional și deschide primul magazin epantofi.ro și Modivo. „România este o piață-cheie.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul CCC, fondat de „Regele Pantofilor“ din Polonia, își face în România un centru regional și deschide primul magazin epantofi.ro și Modivo. „România este o piață-cheie.“

Primul magazin Guerlain a fost deschis în 1828, în centrul Parisului, de către Pierre-François-Pascal Guerlain, parfumier, chimist, inventator și cercetător.

De atunci, cinci generații succesive au condus compania, până în 1994, când brandul Guerlain a fost achiziționat de către grupul LVMH, care deține un portofoliu de 75 de branduri de lux din diferite categorii, precum vinuri și băuturi spirtoase (Moet & Chandon, Hennessy), haine (Louis Vuitton, Fendi, Christian Dior, Givenchy), parfumuri și cosmetice (Guerlain, Fenty Beauty by Rihanna, Kenzo), ceasuri și bijuterii (Hublot, Bulgari, Tiffany & Co.) și mari retaileri (Sephora, DFS).

Primark, unul dintre cei mai mari retaileri, a început recrutările pentru intrarea în România CITEȘTE ȘI Primark, unul dintre cei mai mari retaileri, a început recrutările pentru intrarea în România

În 2017, actrița americană Angelina Jolie a devenit ambasadoare a brandului Guerlain - VIDEO MAI JOS

Grupul LVMH, cu sediul în Paris, Franța, a înregistrat anul trecut venituri totale în valoare de 64,2 miliarde de euro, în creștere cu 44% față de 2020, și cu 20% față de 2019.

În prima jumătate a anului, veniturile grupului au crescut cu 28% față de aceeași perioadă din 2021, la 36,7 miliarde de euro. La nivel mondial, LVMH are peste 175.000 de angajați.

Cel mai profitabil segment pentru grup este cel de haine. Cele 14 branduri de haine pe care le deține în portofoliu i-a adus venituri de aproape 31 de miliarde de lei în 2021.

LVMH este listată din 1990 pe Euronext Paris. 

viewscnt
Afla mai multe despre
guerlain
lvmh
sephora
hublot
louis vuitton
kenzo