Contrabanda cu țigări a scăzut la sub 15%, însă este peste media ultimilor patru ani

Contrabanda cu țigări a scăzut la sub 15%, însă este peste media ultimilor patru ani
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 4 nov 2015

Piața neagră a țigaretelor a scăzut ușor în septembrie 2015, până la 14,8%, comparativ cu 15,3% în iulie, conform ultimelor date ale companiei de cercetare Novel Research. Contrabanda continuă să se situeze, însă, peste media ultimilor patru ani, de 14,7%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În septembrie 2015, comerțul ilegal cu țigarete a înregistrat cea mai mare creștere în regiunea Nord-Vest: plus 14,6 puncte procentuale, până la 24,9%, comparativ cu luna iulie. Nord-Est rămâne mai departe regiunea cea mai afectată de piața neagră, cu un nivel al comerțului ilicit de 31,4%, cu toate că se află în scădere față de iulie cu 3,9 puncte procentuale.

"Țigaretele sunt cele mai traficate produse accizabile. Activitatea este profitabilă pentru infractori din cauza ponderii de 80% pe care taxele o au în prețul unui pachet de țigarete. În același timp, produsul se pretează la modalități de transport dintre cele mai diverse, de la rezervoare de carburant, până la lipirea pe corp, ascunderea în încălțăminte sau în lenjerie", a declarat miercuri într-un comunicat declarat Claudiu Ardeleanu, director general al Direcției Generale a Vămilor.

Piața românească a produselor din tutun este estimată la peste 3 miliarde de euro pe an.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
tigari
romania
contrabanda