Furnizorul american de componente electronice Kimball Electronics a inaugurat prima sa fabrică din România

Furnizorul american de componente electronice Kimball Electronics a inaugurat prima sa fabrică din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 nov 2015

Compania americană Kimball Electronics, care furnizează componente electronice pentru industrie, sectorul auto și medical, a inaugurat marți prima sa fabrică din România, la Timișoara, cei 37 de angajați ai unității urmând să înceapă activitatea de producție până la finele acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Suntem încântați de această investiție din România. Noua fabrică din România va completa activitatea noastră din Polonia și va oferi clienților noștri soluții suplimentare", a declarat, într-un comunicat, Janusz Kasprzyk, vicepreședintele operațiunilor din Europa ale companiei.

Fabrica de la Timișoara este a doua unitate de producție a grupului din Europa, după cea din Polonia, care a fost deschisă în urmă cu 15 ani. Unitatea este amplasată în parcul industrial Olympian Park, de lângă Aeroportul Timișoara, într-un spațiu de 6.150 de metri pătrați și include mai multe linii de producție, precum și un spații de depozitare și un laborator.

Compania nu a dezvăluit valoarea investiției în noua unitate.

”Extinderea pe piața din România se încadrează în planul nostru de a sprijini inițiativele pentru creșterea portofoliului de clienți și a Kimball Electronics, a spus Don Charron, președinte și CEO al Kimball Electronics.

Producția este programată să înceapă până la finele anului, iar livrările de echipamente în primul trimestru din 2016.

Kimball Electronics deține 7 unități de producție în șase țări și are peste 4.400 de angajați. Compania americană a raportat vânzări de 742 milioane de dolari în anul financiar 2014.

viewscnt
Afla mai multe despre
kimball electronics
timisoara
fabrica
investiție