Depozitele Amazon din Franța se redeschid marți cu 30% dintre angajați

Depozitele Amazon din Franța se redeschid marți cu 30% dintre angajați
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mai 2020

Depozitele din Franța ale Amazon.com vor fi redeschise marți cu circa 30% dintre angajați, au declarat luni trei lideri sindicali, punând capăt conflictului din ultima lună legat de măsurile de protecție luate de gigantul de comerț electronic pentru protejarea lucrătorilor de pandemia de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele șase depozite ale retailerului american au fost închise de când un ordin judecătoresc a susținut plângerile sindicatului și a impus Amazon să restricționeze livrările la bunurile esențiale în timpul pandemiei, în caz contrar riscând amenzi semnificative, scrie News.ro.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. CEO-ul Keez, cu experiență în depășirea crizelor: Trebuie relansate bugetele de marketing, nu doar tăiate costuri, altfel ne împușcăm în picior CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. CEO-ul Keez, cu experiență în depășirea crizelor: Trebuie relansate bugetele de marketing, nu doar tăiate costuri, altfel ne împușcăm în picior

Cei 10.600 de angajați permanenți și temporari ai depozitelor vor reveni treptat la lucru, până pe 2 iunie, potrivit unui acord semnat săptămâna trecută de cinci sindicate.

În timpul primei faze, care începe marți și se încheie lunea viitoare, maximum 50% dintre aangajați vor putea să muncească, pe bază de voluntariat. Luni după-amiază, proximativ 30% dintre lucrători s-au oferit să revină la lucru marți, au spus liderii sindicali.

Un purtător de cuvânt al Amazon a refuzat să comenteze numărul de angajați care vor reveni marți la serviciu.

Amazon a mai aceptat să reducă programul de lucru cu 15 minute. Astfel, va crea o pauză de 30 de minute între schimburile de dimineață și cele de noapte, reducând numărul de persoane din vestiare și la porțile de intrare.

Acordul ridică restricțiile privind tipul de produse pe care Amazon le poate livra clienților în Franța.

O firmă externă, Progexa, a fost angajată să evalueze măsurile de protecție a sănătățiii implementate de Amazon, potrivit acordului.

“Am îngropat securea”, a declarat liderul sindicatului SUD, Laurent Degousée, care a condus procesul împotriva Amazon.

Cu toate acestea, Amazon a anunțat că acordul nu face schimbări fundamentale ale măsurilor care erau deja aplicate de companie la momentul la care a decis să închidă depozitele, pe 16 aprilie.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
franta