Directorul general al AB InBev nu va primi bonusuri pentru 2016, după rezultate sub așteptări

Directorul general al AB InBev nu va primi bonusuri pentru 2016, după rezultate sub așteptări
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2017

Directorul general al AB InBev, Carlos Brito, nu va primi bonusuri pentru 2016, prima oară din 2008, după ce rezultatele celui mai mare producător de bere din lume au ratat estimările analiștilor în trimestru patru pentru al șaptelea trimestru consecutiv, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

În aceeași situație se află și directorul financiar Luis Dutra.

Grupul a anunțat o creștere a țintei de reducere a costurilor care a dezamăgit pe unii analiști, iar acțiunile au scăzut la Bruxelles cu până la 3,3%, scrie News.ro.

”Ne-am temut de ce poate fi mai rău și așa s-a întâmplat”, a scris un analist al Exane BNP Paribas, Eamonn Ferry.

Rezultatele din trimestrul al patrulea au ratat aproape în totalitate estimările analiștilor, AB InBev continuând să aibă probleme pe piața din Brazilia.

Datele reamintesc de ce a plătit grupul 103 miliarde de euro pentru preluarea principalului său rival, SABMiller.

AB InBev a majorat joi ținta economiilor, după preluarea SABMiller, cu 350 de milioane de dolari, la 2,8 miliarde de dolari, pentru următorii trei-patru ani, dar unii analiști se așteptau la 600 de milioane de dolari.

Ungaria și Slovacia vor cere UE să elimine standardele duble privind calitatea alimentelor CITEȘTE ȘI Ungaria și Slovacia vor cere UE să elimine standardele duble privind calitatea alimentelor

Profitul ajustat înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării a scăzutîn trimestrul al patrulea la 5,25 miliarde de dolari, în timp ce analiștii se așteptau la un profit de 5,64 de miliarde de dolari.

Scăderea puterii de cumpărare în Brazilia, din cauza șomajului record, afectează și alți producători mari de alimente, precum Nestle și Unilever.

Vânzările mai mici și scăderea cotei de piață au dus la un declin de 33% al profitului AB InBev în Brazilia.

Pentru 2017, grupul anticipează creșterea veniturilor și reducerea cheltuielilor de capital la 3,7 miliarde de dolari, de la 4,8 miliarde de dolari în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
carlos brito