FOTO Carne cumpărată din magazine și vopsită cu galben, pentru a fi vândută ca provenind de la păsări crescute în curte

FOTO Carne cumpărată din magazine și vopsită cu galben, pentru a fi vândută ca provenind de la păsări crescute în curte
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 oct 2019

Polițiștii locali din Galați au descoperit, în urma unui control în piețele din oraș, carne cumpărată din magazine, vopsită cu galben și prezentată cumpărătorilor ca fiind carne provenită de la păsări crescute natural, în curte. Doi vânzători au fost amendați, în timp ce un al treilea a fugit la vederea oamenilor legii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Locale Galați, Aurelia Matei, polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale au descoperit, în afara Pieței Calea Basarabiei din municipiu, două persoane care vindeau carne de pasăre în condiții igienico-sanitare improprii și fără a deține documente de proveniență a mărfii, scrie News.ro.

Dincolo de aceste aspect, cei doi vânzători le spuneau cumpărătorilor că păsările comercializate sunt crescute la curte, având și o culoare specifică, galbenă. Polițiștii locali, care aveau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constatat că, în contact cu apa, aceasta se colora imediat. Mai exact, vânzătorii cumpărau carne de pui din magazine, o vopseau în galben, după care o vindeau la un preț mai mare, spunând că e carne provenită din păsări crescute natural, la curte.

Proprietarul lanțului La Mama vrea să mai deschidă încă două restaurante anul viitor: Străinii sunt înnebuniți după ciorbe, sarmale și papanași CITEȘTE ȘI Proprietarul lanțului La Mama vrea să mai deschidă încă două restaurante anul viitor: Străinii sunt înnebuniți după ciorbe, sarmale și papanași

O cantitate de 12 kilograme de carne de acest gen a fost ridicată în vederea confiscării și predată unui operator economic autorizat, pentru distrugere. Persoanele în cauză au fost sancționate cu amendă în valoare de 500 de lei, fiecare. De asemenea, pentru a nu fi sancționată, la vederea oamenilor legii, o a treia persoană a fugit, abandonând o cantitate de 9,5 kilograme de carne de pasăre.

"Mai mulți cetățeni ne-au adus la cunoștință că au achiziționat carne de pasăre, «de curte», însă la momentul preparării au constatat că apa devenea excesiv de galbenă. Pentru a evita astfel de situații, recomandăm gălățenilor să achiziționeze produse perisabile doar din locuri special amenajate și autorizate corespunzător”, a declarat Dănuț Munteanu, șeful Serviciului Control Activități Comerciale și Biroul Evidența Persoanelor.

FOTO Carne cumpărată din magazine și vopsită cu galben, pentru a fi vândută ca provenind de la păsări crescute în curte

viewscnt
Afla mai multe despre
carne de pasare
galati
piata