Hervis Sports obține în instanță amânarea chiriei în mall-ul Vivo! Cluj și trimite un semnal către alți retaileri

Hervis Sports obține în instanță amânarea chiriei în mall-ul Vivo! Cluj și trimite un semnal către alți retaileri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mai 2020

Retailerul de articole sportive Hervis Sports and Fashion SRL, care deține magazinul ”Hervis Sports”, obține în instanță amânarea la plată pentru 70% din chiria aferentă lunii mai către proprietarii mall-ului Vivo! Cluj. Magistrații Curții de Apel Cluj au admis, prin decizie definitivă, apelul declarat de retailer și au dispus amânarea obligației de plată pentru 70% din chiria aferentă lunii mai, 70% din taxa pentru servicii aferentă lunii mai, precum și a obligației de plată a taxei de marketing aferente lunii mai, în întregime.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
20 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În contextul pandemiei de Covid-19, retailerii non-alimentari au cerut proprietarilor de malluri să suspende plata chiriilor, în condițiile în care traficul și vânzările s-au redus până la zero în ultimele luni. Anterior a fost transmis un avertisment că mii de magazine din mall-uri, închise prin decret prezidențial, riscă să intre în faliment în câteva luni, dacă restricțiile vor mai dura, pentru că și în această perioadă, în care nu produc, centrele comerciale vor să le perceapă chirie.

EXCLUSIV Decizie după discuțiile între Guvern și reprezentanții Horeca: Terasele vor fi deschise la 1 iunie, iar litoralul pe 15 iunie; la 1 iulie tot turismul va fi deschis CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Decizie după discuțiile între Guvern și reprezentanții Horeca: Terasele vor fi deschise la 1 iunie, iar litoralul pe 15 iunie; la 1 iulie tot turismul va fi deschis

Organizatia Patronală a Retailerilor din România a cerut Guvernului să declare în mod oficial pandemia Covid-19 drept eveniment de forță majoră pentru toți comercianții români și să închidă imediat centrele comerciale de tip mall, cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor. Patronatul a recomandat retailerilor care funcționează în centrele comerciale de tip mall să invoce pandemia COVID-19 ca un eveniment fortuit ce reunește atât forță majora cât și cazul fortuit și, pe cale de consecință, în temeiul Art.1.351 și 1.271 din Codul Civil, să suspende contractele de închiriere ale magazinelor din centrele comerciale de tip mall pe întreaga durată a stării de urgență decretate începând cu data de 16.03.2020.

În urmă cu zece zile, Guvernul a decis că autoritățile locale vor avea posibilitatea de a reduce impozitul anual pe clădiri cu până la 50% pentru proprietarii acestora în situația în care și ei fac dovada că au redus cu 50% chiriile pentru locatarii imobilelor respective.

Unele firme s-au aresat însă instanței.

Hervis nu face parte din categoria IMM-urilor și nu a beneficiat automat de amânarea la plată, astfel că a solicitat în instanță reducerea chiriei pe perioada suspendării activității magazinului, dosarul de fond urmând a fi soluționat de magistrații clujeni. În paralel, pe calea ordonantei președințiale, a cerut amânarea plții chiriei (a unei părți a chiriei) până la soluționarea dosarului de fond, arată www.bizlawyer.ro

Centrul comercial Vivo! Cluj este deținut de Polus Transilvania Companie de Investiții (PTCI), companie controlată de grupul austriac Immofinanz.

Hervis Sports reprezintă un concept multibrand, cu 60% din produse aparținând mărcilor sport consacrate, iar 40% mărcilor proprii – Kilimanjaro, X-Fact, Denali, Benger, Seems. Compania a fost înființată în anii ’70, în Austria, fiind unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de retail de articole sportive din Europa, cu 200 de filiale internaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
hervis
chirie
vivo! cluj