Industria ospitalității este puternic afectată de răspândirea coronavirusului, în condițiile în care companiile din sector se așteaptă la scăderea cu 50-60% a veniturilor.
Hotelurile, transporturile și agențiile de turism raportează scăderi masive ale rezervărilor și anulări ale evenimentelor. Odată cu acestea, industria de food-service resimte un impact major, scrie Agerpres.

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
Potrivit unui studiu al organizației Hospitality Culture Institute, în ultimele două săptămâni a fost înregistrată o scădere de peste 20% a consumului în restaurante în raport cu aceeași perioadă a anului trecut.
În mod direct, scăderea înregistrată fost preluată în parte de zona de delivery și take away, iar pe măsură ce panica se instalează, ritmul de scădere a vânzărilor se intensifică și poate ajunge la 50-60%.
Acest trend de scădere a consumului de mâncare gătită și băuturi afectează sustenabilitatea business-urilor, preponderent ale celor care au cheltuieli principale chiria și cheltuielile cu personalul. Peste 70% din piața de HoReCa se află în spații închiriate, potrivit studiului menționat.