Investitorii se întreabă cum va fi afectată Amazon de divorțul lui Jeff Bezos

Investitorii se întreabă cum va fi afectată Amazon de divorțul lui Jeff Bezos
scris 11 ian 2019

Acțiunile Amazon.com au fluctuat joi, investitorii întrebându-se cum va afecta divorțul fondatorului companiei, Jeff Bezos, controlul deținut de acesta asupra celei mai valoroase companii de pe Wall Street și planurile sale ambițioase de expansiune, transmite Reuters.

Bezos, care figurează drept cel mai bogat om din lume în topul mondial realizat de revista Forbes, cu o avere estimată la 136,2 miliarde de dolari, a anunțar miercuri, pe Twitter, că el și soția sa, MacKenzie, cu care este căsătorit de 25 de ani, vor divorța, scrie News.ro.

Pegas a deschis la Cluj-Napoca cel mai mare magazin din țară CITEȘTE ȘI Pegas a deschis la Cluj-Napoca cel mai mare magazin din țară

Acțiunile Amazon au scăzut joi cu sub 1%, după un declin mai accentuat la începutul ședinței de tranzacționare.

Separarea ridică întrebarea cum își va împărți cuplul averea, care include o participație de aproximativ 16% la capitalizarea de 811,4 miliarde de dolari a Amazon.

Legea divorțului din statul american Washington, unde locuiesc cei doi, prevede că bunurile dobândite în timpul căsătoriei trebuie împărțite în mod egal între soți.

Majoritatea analiștilor și managerilor de fonduri sunt calmi și se așteaptă ca divorțul să nu provoace schimbări semnificative în conducerea companiei sau în perspectivele de dezvoltare ale acesteia.

Cunoscutul investitor speculativ Doug Kass, care conduce fondul de hedging Seabreeze Partners, a spus că și-a vândut participația la Amazon în urma informațiilor eeferitoare la divorț. Asta după ce a cumpărat o participație la Amazon la sfârșitul lunii decembrie, afirmând că Amazon se află pe ”lista celor mai bune idei”.

Robert Bacarella, manager de portofoliu la fondul Monetta, a spus că, deși nu își schimbă investișia la Amazon, se așteaptă ca alți manageri de fonduri să își reducă participațiile din cauza îngrijorărilor provocate de impactul divorțului.

Acesta a spus însă că nu este îngrijorat deoarece, chiar dacă MacKenzie Bezos își va vinde participația de 8% la Amazon, nu ar fi un motiv fundamental în spatele deciziei, iar impactul va fi limitat.

”Cu excepția cazului în care veți fi îngrijorați că va fi atât de distras de divorț încât nu va mai putea conduce compania, acesta nu va fi un eveniment. Controlează compania întrucât investitorilor le place viziunea lui, nu pentru că deține 50% din acțiuni”, a spus Michael Pachter, analist la firma Wedbush Securities din Los Angeles.

Thomas Forte, analist la firma D.A. Davidson, a spus că întrebările privind viitorul companiei, provocate de divorț, sunt justificate, din cauza influenței exagerate a lui Jeff Bezos asupra valorii acesteia. Dacă Bezos va părăsi compania din orice motiv, acțiunile acestewia au scădea imediat cu peste 10%, a arătat analistul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
amazon
jeff bezos