KFC a ajuns la 80 de restaurante în România

KFC a ajuns la 80 de restaurante în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2019

Cu un accent puternic pe strategia de expansiune atât în orașele mari, cât și în cele mici și mijlocii, lanțul de restaurante fast-food KFC a ajuns la o rețea de 80 de unități.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ultimele inaugurări au avut loc în Târgoviște și în Sibiu. 

Nike nu își va mai comercializa produsele pe platforma Amazon CITEȘTE ȘI Nike nu își va mai comercializa produsele pe platforma Amazon

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup din industria de food service din România și deține companiile care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery și Taco Bell.

În România, lanțul de restaurante KFC numără 80 de locații atât în București, cât și în alte orașe precum Timișoara, Arad, Botoșani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Pitești sau Brașov. De asemenea, KFC România operează două restaurante la Chișinău, Republica Moldova și 15 în Italia.

Sphera Franchise Group și-a sporit cu peste un sfert vânzările în primele 3 trimestre, iar câștigul pretaxare EBITDA s-a majorat cu 95,59%, la 102,47 milioane lei, de la 52,39 milioane lei în perioada similară a anului trecut. Profitul net de 31,83 milioane lei este în scădere cu aproape 2%.

La 9 luni, Sphera Franchise Group (SFG) a realizat vânzări în restaurante de 694,32 milioane lei, în creștere cu 25,88% față de 551,56 milioane lei în intervalul corespondent din 2018. Nu mai puțin de 71,70% din această activitate cade în sarcina restaurantelor KFC din România, unde compania a încasat 497,84 milioane lei, cu 17,15% mai mult decât acum un an când vindeau în echivalentul a 424,96 milioane lei. În mod particular au avut o dinamică foarte bună, veniturile de la operațiunile KFC din Italia, care au crescut de 3,22 ori, la 68,97 milioane lei, de la 21,39 milioane lei.

Sphera Franchise Group îi are ca acționari majoritari pe oamenii de afaceri Nicolae Badea, Radu Dimofte și Lucian Vlad.

viewscnt
Afla mai multe despre
kfc
fast food
restaurante