De'Longhi a produs la Cluj peste 4 milioane de espressoare, mixere și blendere, preponderent pentru export. Fabrica din România a depășit-o pe cea din China și a devenit cea mai mare pentru grup. Compania angajează

De'Longhi a produs la Cluj peste 4 milioane de espressoare, mixere și blendere, preponderent pentru export. Fabrica din România a depășit-o pe cea din China și a devenit cea mai mare pentru grup. Compania angajează
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 21 mai 2019

De'Longhi România, parte a grupului italian De'Longhi, a produs anul trecut la fabrica din Jucu, în apropiere de Cluj-Napoca, peste 4,4 milioane de espressoare, mixere și blendere, iar afacerile din România au crescut  cu 30%, la 1,22 miliarde de lei. Compania operează una dintre cele mai mari fabrici din grup în Jucu, județul Cluj, pe platforma de 65.000 metri pătrați pe care a preluat-o în februarie 2012. Cea mai mare parte a producției de la Cluj este exportată în state precum Marea Britanie, Franța și Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica de la Jucu a depășit anul trecut o unitate de producție a italienilor din China și a devenit cea mai mare a grupului.

Pentru anul în curs, compania estimează afaceri de peste 1,2 miliarde lei, similare cu cele de anul trecut, însă aceasta este o estimare conservatoare, afirmă șefii companiei, în contextul în care investiția din România ajunge la maturitate. 

De'Longhi este proprietarul mărcilor Kenwood, Braun și De'Longhi. 

Grupul italian a deschis anul trecut și un birou comercial în România, pentru a răspunde mai bine nevoilor pieței locale.

La uzina din Jucu, compania produce espressoare complet automate marca De'Longhi, mixere și blendere de mână marca Braun, precum și espressoare cu capsule pentru una dintre companiile sale partenere.

FOTO Un restaurant din Marea Britanie a servit din greșeală unui client o sticlă de vin de 4.500 de lire sterline CITEȘTE ȘI FOTO Un restaurant din Marea Britanie a servit din greșeală unui client o sticlă de vin de 4.500 de lire sterline

"Într-un an, producem peste 1,4 milioane de espressoare complet automate, 2,3 milioane de aparate electrocasnice mici pentru prepararea alimentelor, precum și 700.000 de espressoare cu capsule", spune Massimo Paronitti, director de operațiuni pentru Europa, în cadrul grupului.

"Dacă ne uităm la categoriile espressoare complet automate și blendere de mână, 85% din vânzările noastre din 2018 sunt reprezentate de produse fabricate în unitatea noastră din Jucu", adaugă Peter Ferluga, director comercial al De'Longhi România.

Cea mai mare parte a producției locale este exportată în țări precum Marea Britanie, Franța, Germania, Australia etc.

Compania a înregistrat o evoluție pozitivă și în ceea ce privește numărul de angajați, echipa crescând cu peste 570 de persoane anul trecut și ajungând la un total de 2.400 de angajați în 2018.

”În 2019, obiectivul nostru este consolidarea creșterii semnificative pe care am avut-o în ultimii 5 ani. În prezent avem o echipă frumoasă și avem încă poziții deschise pentru uzina noastră din Jucu", spune Massimo Paronitti. "Căutăm în principal profiluri tehnice, precum ingineri de proces, de produs și de calitate."

Compania a investit în România peste 120 de milioane de euro în 6 ani.

FOTO Iulian Stanciu, șeful eMAG, readuce pe piață brandul TV Diamant CITEȘTE ȘI FOTO Iulian Stanciu, șeful eMAG, readuce pe piață brandul TV Diamant

"Numai anul trecut, am investit 73 milioane de lei într-o nouă dezvoltare de 20.000 mp, în mașini de injecție mase plastice și în linii noi de asamblare", spune Massimo Paronitti. "Pentru acest an, am bugetat alte investiții de 9 milioane de euro."

Grupul produce sub marca De'Longhi espressoare și alte categorii de electrocasnice mici: climatizare, sisteme de încălzire, aparate pentru prepararea mâncării, dezumidificatoare etc. Kenwood este o companie britanică, fondată în 1947 de Kenneth Wood și devenită rapid Numărul 1 în Europa în categoria roboților de bucătărie. Compania este prezentă în peste 40 de țări și a fost cumpărată de grupul De'Longhi în 2001. Braun - o companie germană cu peste 90 de ani de tradiție - este cunoscută pentru o gamă diversă de produse și este brandul numărul 1 la nivel mondial în blendere de mânî. De'Longhi a achiziționat drepturile pentru categoria de îngrijire a locuinței, printre care se numără și electrocasnicele mici de bucătărie sau fiarele de călcat, încă din anul 2013.

Grupul De'Longhi este prezent în peste 40 de țări și își comercializează produsele în întreaga lume, cu misiunea de a crea inovații care să aducă un plus de stil și de confort în fiecare casă.

viewscnt
Afla mai multe despre
de'longhi
cluj
afaceri
productie