Marea Britanie riscă să se confrunte cu o penurie de produse proaspete de Crăciun

Marea Britanie riscă să se confrunte cu o penurie de produse proaspete de Crăciun
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2020

Marea Britanie ar putea să se confrunte de Crăciun cu o penurie la anumite produse proaspete, precum citricele și salatele, după ce frontiera britanică a fost închisă, din cauza îngrijorărilor legate de apariția unei noi tulpini de coronavirus, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Magazinele britanice și-au făcut stocuri, ceea ce ar trebui să permită "evitarea unor probleme imediate", a apreciat Andrew Opie, președintele asociației British Retail Consortium (BRC), într-un comunicat postat luni pe Twitter.

La rândul său, lanțul de supermarketuri Sainsbury a ținut să îi liniștească pe consumatori. "Toate produsele pentru micul dejun tradițional de Crăciun sunt deja în țară și în cantități mari", a informat grupul într-un comunicat. "Ne aprovizionăm cât mai mult posibil din Marea Britanie și studiem modele de transport alternativ pentru produsele care vin din Europa", au adăugat reprezentanții Sainsbury, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Agenția Europeană a Medicamentului a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech

Cu toate acestea, grupul de distribuție avertizează că, dacă situația se va prelungi, ar putea apărea sincope în aprovizionarea cu produse perisabile, precum "anumite salate, conopidă, brocoli, citricele, care sunt toate importate de pe continent în această perioadă a anului".

În schimb, Ian Wright, directorul general de la Food and Drink Federation, este mai pesimist și afirmă că suspendarea sosirii camioanelor din Europa în Marea Britanie "este posibil să provoace perturbări în aprovizionarea cu produse proaspete de Crăciun în Marea Britanie". Acesta a adăugat că transportatorii rutieri provenind din UE "nu mai vor să călătorească, pentru că se tem că vor rămâne izolați în Marea Britanie", și de aceea a făcut un apel pe lângă Guvernul Boris Johnson să încerce să convingă autoritățile franceze să revină asupra poziției lor.

Închiderea frontierelor la ieșirea din Marea Britanie, din cauza apariției în această țară a unei noi tulpini de coronavirus, a creat haos în portul Dover, care era aglomerat de mai multe săptămâni din cauza stocurilor de produse în vederea Brexit-ului, precum și pe fondul întârzierilor în livrări, ca urmare a izolărilor introduse în Marea Britanie începând din luna martie.

Magazinele și companiile, în general, s-au străduit să își facă stocuri înaintea datei de 1 ianuarie 2021, fiind îngrijorate că, în lipsa unui acord între Marea Britanie și UE, formalitățile administrative vor provoca întârzieri în livrări.

viewscnt
Afla mai multe despre
fructe
legume
craciun
marea britanie