Nestle și Starbucks au finalizat un acord de licențiere de 7,17 miliarde de dolari

Nestle și Starbucks au finalizat un acord de licențiere de 7,17 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 aug 2018

Nestle și Starbucks au anunțat marți că au finalizat un acord de licențiere în valoare de 7,17 miliarde de dolari prin intermediul căruia producătorul elvețian de alimente va comercializa cafeaua și ceaiurile grupului american la nivel mondial, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul conferă Nestle dreptul de a vinde permanent produse ale companiei americane, cum ar fi Starbucks, Seattle’s Best Coffee și TeavanaTM/MC, în afara cafenelelor Starbucks.

În cadrul acordului, aproximativ 500 de angajați ai Starbucks vor fi transferați la Nestle, scrie News.ro.

Schimbările climatice provoacă probleme noi producătorilor de cafea din Columbia și alte țări CITEȘTE ȘI Schimbările climatice provoacă probleme noi producătorilor de cafea din Columbia și alte țări

Acordul a devenit public în luna mai a acestui an. Starbucks a precizat atunci că va folosi fondurile obținute pentru accelerarea unui program de răscumpărare de acțiuni, iar acordul va mări profitul pe acțiune cel mai târziu din 2021. Nestle a anticipat că acordul va contribui la profitabilitatea sa începând din 2019.

Nestle și Starbucks și-au unit forțele pe o piață a băuturilor de consum extrem de fragmentată, în care în ultima perioadă au avut loc o serie de acorduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
nestle
starbucks