Nou record de vânzări pentru Alibaba de Ziua Celibatarilor: în primele 20 ore, tranzacțiile au atins 15 miliarde dolari

Nou record de vânzări pentru Alibaba de Ziua Celibatarilor: în primele 20 ore, tranzacțiile au atins 15 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 nov 2016

Gigantul din e-commerce Alibaba Group a înregistrat vânzări de 15 miliarde de dolari în primele 20 de ore ale Zilei Celibatarilor, sărbătoare chineză transformată de grupul fondat de miliardarul Jack Ma în cel mai mare eveniment de comerț online la nivel mondial. Valoarea depășește recordul stabilit anul trecut, când, pe parcursul întregii zile, Alibaba a atras vânzări de 14,3 miliarde de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Anul acesta, grupul chinez a pus la bătaie 6 milioane de produse vândute sub 30.000 de mărci, dintre care aproximativ 12.000 branduri internaționale, scrie Financial Times. În premieră, evenimentul-spectacol, la care au participat, printre alții jucătorul de baschet Kobe Bryant, actrița Scarlett Johannson și fostul fotbalist David Beckham, are loc și în Taiwan și Hong Kong.

Singles Day a început la mijlocul nopții trecute și a generat vânzări de 1 miliard de dolari în mai puțin de 5 minute și de 5 miliarde de dolari după primele 60 de minute. Anul trecut, Alibaba a avut nevoie de 8 minute pentru a atinge pragul de 1 miliard de dolari și de 90 de minute pentru a atrage 5 miliarde de dolari.

Elefant.ro se așteaptă la o dublare a comenzilor de Black Friday în acest an și anunță reduceri de până la 80% CITEȘTE ȘI Elefant.ro se așteaptă la o dublare a comenzilor de Black Friday în acest an și anunță reduceri de până la 80%

Circa 85% din tranzacțiile efectuate în prima oră au fost de pe dispozitive mobile, potrivit BBC.  

Ziua Celibatarilor este o sărbătoare creată în anii 90 de studenții Universității din Nanjing, estul Chinei. Inițial sărbătorită doar de reprezentanții sexului masculin, evenimentul s-a răspândit rapid cu ajutorul internetului și a devenit o zi de referință pentru tinerii de ambele sexe, precum și o oportunitate de afaceri pentru companii.

viewscnt
Afla mai multe despre
alibaba
ziua celibatarilor
single's day
china
vanzari