Personalul Amazon din SUA, avertizat de companie printr-un e-mail că nu lucrează suficient de la birou

Personalul Amazon din SUA, avertizat de companie printr-un e-mail că nu lucrează suficient de la birou
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2023

Personalul Amazon din SUA a primit un e-mail de avertizare din partea companiei pentru că nu a petrecut suficient timp la birou, după ce prezența angajaților a fost monitorizată, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Unora dintre angajați li s-a spus că ”nu îndeplinesc în prezent așteptările noastre de a se alătura colegilor lor la birou cel puțin trei zile pe săptămână”, scrie News.ro.

Fermierii suedezi de la Lantmännen, care produc chifle McDonald’s, vor semna cu BERD pentru cea mai mare investiție a lor din România, anunțată de Profit.ro. \ CITEȘTE ȘI Fermierii suedezi de la Lantmännen, care produc chifle McDonald’s, vor semna cu BERD pentru cea mai mare investiție a lor din România, anunțată de Profit.ro. "Luxul de a mânca prost și să-ți fie rău nu și-l permite nimeni.”

Amazon nu este primul gigant tehnologic care a renunțat la regulile de lucru flexibile introduse în timpul pandemiei.

Disney a făcut deja acest lucru și săptămâna aceasta Zoom a ordonat personalului să vină la birou.

Obligativitatea Amazon privind prezența la birou pentru angajații americani a intrat în vigoare în luna mai și stipulează că aceștia trebuie să fie prezenți la birou cel puțin trei zile pe săptămână.

E-mailul, trimis în această săptămână și văzut de BBC, a vizat angajații care au venit la birou mai puțin de trei zile pe săptămână timp de cinci sau mai multe din ultimele opt săptămâni sau timp de trei sau mai multe din ultimele patru săptămâni.

E-mailul pare să exacerbeze tensiunile existente în cadrul companiei, deoarece unii angajați au spus că au primit e-mailul din greșeală.

Unii angajați Amazon din SUA au organizat în iunie o grevă, pentru a protesta împotriva reîntoarcerii la birou.

Aceștia au spus că moralul companiei a fost la ”un minim istoric” din cauza unei serii de ”decizii mioape” ale liderilor.

Unii lucrători au pus la îndoială dacă avertismentele au fost un semn al unei cerințe și mai stricte de participare care urmează să vină.

Mark Zuckerberg renunță la lupta cu Elon Musk. Șeful Tesla \ CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg renunță la lupta cu Elon Musk. Șeful Tesla "nu este serios"

Ca răspuns la îngrijorări, Amazon a spus că mesajul a fost trimis celor care nu au respectat politica, în ciuda faptului că clădirea lor era pregătită pentru întoarcerea personalului.

Amazon a recunoscut, de asemenea, că avertismentele ar fi putut fi trimise din greșeală în unele cazuri.

”Deși am efectuat mai mulți pași pentru a ne asigura că acest e-mail a ajuns la destinatarii corecti, recunoaștem că pot exista cazuri în care am greșit”, a spus compania.

În timpul restricțiilor legate de pandemie, multe firme au optat pentru munca de la distanță. Aceasta rămâne mult mai răspândită decât era înainte de Covid, datorită flexibilității și autonomiei pe care le oferă lucrătorilor.

Unele companii își retrag politicile din cauza temerilor că ar putea afecta productivitatea, dar majoritatea au adoptat într-un fel munca hibridă.

Când Amazon a trimis o notă pentru a informa angajații despre noile cerințe de participare, în luna mai, șeful companiei, Andy Jassy, a spus că schimbarea va contribui la consolidarea comunicării, dezvoltarea carierei și cultura corporativă.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
sua