Polonezii de la Maspex împrumută 47 milioane euro pentru investiții, inclusv la fabricile din România

Polonezii de la Maspex împrumută 47 milioane euro pentru investiții, inclusv la fabricile din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 8 apr 2019

Grupul polonez Maspex, producătorul sucurilor Tymbark și Tedi, împrumută 47 milioane de euro de la Banca Europeană pentru Investiții (BEI), fonduri ce vor fi folosite pentru modernizarea și extinderea operațiunilor din Polonia, România și Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Maspex vrea să extindă și modernizeze producția de alimente și băuturi, precum și unitățile de depozitare din cele trei țări, fiind vizate fabricile din Lowicz, Lublin, Tychy și Olsztynek (Polonia), Vălenii de Munte, Giurgiu și Vatra Dornei (România) și Velingrad (Bulgaria).

Grupul polonez a solicitat creditul în toamna anului trecut, acesta fiind aprobat acum de BEI.

Proprietarii Dedeman lansează un fond pentru IMM. Laurențiu Ciocîrlan, Head of Investment Banking la Raiffeisen Bank - recrutat CITEȘTE ȘI Proprietarii Dedeman lansează un fond pentru IMM. Laurențiu Ciocîrlan, Head of Investment Banking la Raiffeisen Bank - recrutat

Fondurile vor fi folosite pentru acoperirea investițiilor programate pentru perioada 2018-2021, potrivit directorului financiar al grupului, Rafał Gruszeczka.

Maspex este una dintre cele mai mari companii din Europa Centrala și de Est pe segmentul produselor alimentare, cu afaceri anuale de aproape 800 de milioane de euro.

În România, grupul produce, printre altele, sucurile pentru copii Tedi, nectarurile și sucurile Tymbark, apa minerală Bucovina, ciocolata caldă și cappuccino La Festa, precum și covrigeii Salatini.

viewscnt
Afla mai multe despre
maspex
imprumut
bei
investitii
finantare
fabrici
extindere