Premieră: Grupul Ahold Delhaize numește un român la șefia retailerului Mega Image

Premieră: Grupul Ahold Delhaize numește un român la șefia retailerului Mega Image
scris 4 iul 2018

Grupul Ahold Delhaize, retailer ce operează în prezent pe trei continente, l-a numit la șefia retailerului Mega Image pe românul Mircea Moga, până astăzi vicepreședinte al companiei pentru probleme comerciale și de logistică.

Moga, care lucrează la Mega Image din 1997, își va prelua postul în luna octombrie, devenind astfel primul român care va conduce, ca președinte, Mega Image.

Mircea Moga a intrat la Mega Image ca IT Director, trecând ulterior pe postul de Retail Operations Director, Comercial Director și vicepreședinte.

El îl înlocuiește pe grecul Vassilis Stavrou, desemnat să conducă lanțul Alfa Beta din Grecia, parte a Ahold Delhaize Group. Stavrou este la Mega Image din vara anului 2015, înlocuindu-l atunci pe Xavier Piesvaux, pe post din 2009.

Mega Image are o rețea națională de 600 de magazine.

Vânzările Mega Image în România au crescut cu 19% în primul trimestru, susținute de un avans de 11,9% al vânzărilor în termeni comparabili și de vânzările magazinelor nou înființate, contribuind în acest fel la creșterea de 4,7% a vânzărilor nete ale grupului Ahold Delhaize în Europa Centrală și de Est (ECE), la 1,44 miliarde de euro.

Administratorul judiciar al Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, dar intrată în insolvență: Brandul poate depăși momentul de cumpănă CITEȘTE ȘI Administratorul judiciar al Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, dar intrată în insolvență: Brandul poate depăși momentul de cumpănă

Fondat în anul 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din România, cu magazine în București, Cluj-Napoca, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. 

Grupul Ahold Delhaize a fost format în 2015 prin fuziunea operatorilor de supermarketuri Ahold (Olanda) și Delhaize (Belgia), într-o tranzacție de 28 de miliarde de dolari. Delhaize este compania-mamă a Mega Image.

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
timisoara