Producătorul 7Days și Fineti înființează o companie mixtă cu indienii de la Britannia Industries

Producătorul 7Days și Fineti înființează o companie mixtă cu indienii de la Britannia Industries
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 mar 2017

Producătorul grec de dulciuri Chipita, deținătorul mărcilor 7Days, Fineti și Chipicao, a încheiat un acord cu rivalul indian Britannia Industries pentru înființarea unei companii mixte în India, care va produce și comercializa croissante.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chipita va avea 40% din acțiunile companiei mixte, Britchip Foods, în timp ce Britannia va deține restul de 60%. Britannia este cel mai mare jucător de pe piața alimentară din India, cu o cotă de peste 38%.

Investiția inițială în noua companie este estimată la 1 miliard de rupii (aproximativ 14,2 milioane euro).

Carrefour va înființa o cooperativă agricolă în Giurgiu, în care vrea să reunească 80 familii de producători și 60 hectare de teren CITEȘTE ȘI Carrefour va înființa o cooperativă agricolă în Giurgiu, în care vrea să reunească 80 familii de producători și 60 hectare de teren

Acesta este a treia companie pe care Chipita o înființează în asociere cu un partener extern, după Edita Food Industries, companie fondată în 1996 la Cairo, și Modern Food Industries (MFI), un joint-venture din Arabia Saudită, creat în 2007 de Chipita, Almarai și Grupul Olayan.

Ambele investiții s-au dovedit inspirate. Edita se bucură de o poziție de lider pe piața de croissante, prăjituri și snacksuri din Egipt, iar MFI este cel mai mare jucător pe segmentul de crroisante ambalate în Arabia Saudită.

Chipita este unul dintre cei mai importanți investitori greci în industria alimentară din România, alături de producătorul de lactate Olympus și Ifantis, companie specializată în producția de mezeluri. Compania deține două unități de producție la Clinceni, județul Ilfov, iar în 2015 a raportat afaceri de aproape 366 milioane lei (80,4 milioane euro) și un profit de 28,4 milioane lei (6,2 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
chipita
britannia industries
companie mixta
croissante
india