Proprietarul Zara profită de creșterea vânzărilor online și de majorările de prețuri

Proprietarul Zara profită de creșterea vânzărilor online și de majorările de prețuri
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2022

Gigantul spaniol Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a raportat o creștere de 24% a profitului net în primele nouă luni, până la 3,1 miliarde de euro, grație unor vânzări mai mari dar și majorării prețurilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume a precizat că în perioada februarie-octombrie a acestui an, vânzările sale online au înregistrat o creștere de 19% comparativ cu perioada similară a anului trecut, un ritm care depășește estimările analiștilor. În plus, începând din primăvară, Inditex a majorat prețurile cu cel puțin 5% ca măsură preventivă față de presiunile inflaționiste de pe mai multe piețe, scrie Agerpres.

Adrian Năstase, despre culisele privatizării Petrom și opoziția Austriei pentru aderarea României la Schengen. „Scriu aceste rânduri cu o oarecare tristețe.” CITEȘTE ȘI Adrian Năstase, despre culisele privatizării Petrom și opoziția Austriei pentru aderarea României la Schengen. „Scriu aceste rânduri cu o oarecare tristețe.”

În aceste condiții, veniturile generate de Inditex în perioada februarie-octombrie au crescut cu aproape o cincime în ritm anual până la 23,1 miliarde de euro, iar profitul operațional (EBITA) a crescut și el cu o cincime până la 6,5 miliarde de euro.

"În contextul actual dificil, aceste rezultate reflectă în mod clar soliditatea modelului nostru unic de business", a declarat directorul general de la Inditex, Óscar García Maceiras.

Pe lângă Zara, Inditex deține și lanțurile de magazine Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius și Oysho.

viewscnt
Afla mai multe despre
zara
haine