Record Coca-Cola în România - cele mai mari afaceri de la intrarea pe piața locală

Record Coca-Cola în România - cele mai mari afaceri de la intrarea pe piața locală
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 11 iun 2019

Coca-Cola a înregistrat anul trecut în România cele mai mari afaceri de la intrarea pe piața locală, de peste 2,5 miliarde lei, câștigul net scăzând însă de la 337,8 milioane lei la 333,1 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Și numărul de angajați locali ai companiei a scăzut, de la 1.476 la 1.410 persoane.

Profit.ro relata la începutul anului că vânzările Coca-Cola HBC în România au avansat cu aproximativ 9% anul trecut, până la 192,7 milioane de navete, susținute de creșteri pe toate segmentele.

FOTO Unitatea militară unde a fost executat Ceaușescu, transformată în mall. Lucrările au început CITEȘTE ȘI FOTO Unitatea militară unde a fost executat Ceaușescu, transformată în mall. Lucrările au început

Vânzările de băuturi răcoritoare carbogazoase s-au majorat cu 10,4%, evoluție sprijinită, în principal, de marca Schweppes, care a consemnat o creștere de 28,3% a volumelor.

Vânzările Coca-Cola HBC în România au continuat să crească și în primul trimestru al acestui an, piața românească fiind, alături de Rusia, Ucraina și Nigeria, un motor pentru avansul de 5,7% al volumelor vândute de îmbuteliator pe piețele emergente.

Mai multe companii mari din zonele industriale Arad și Curtici și-ar închide porțile sau muta liniile de producție în Ungaria ori Macedonia, peste 5.000 de angajați concediați. Proprietarul Rosko Textil pleacă CITEȘTE ȘI Mai multe companii mari din zonele industriale Arad și Curtici și-ar închide porțile sau muta liniile de producție în Ungaria ori Macedonia, peste 5.000 de angajați concediați. Proprietarul Rosko Textil pleacă

România este a treia mare piață emergentă pentru îmbuteliatorul de băuturi răcoritoare, după Rusia și Nigeria. 

Pe lângă România, Rusia și Nigeria, segmentul piețelor emergente include Armenia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia (inclusiv Republica Kosovo) și Ucraina.

La nivelul întregului grup, vânzările Coca-Cola HBC au urcat cu 4,2% anul trecut, până la 2,19 miliarde de navete. Veniturile din vânzări au crescut cu 2,1%, de la 6,5 miliarde de euro la 6,65 miliarde de euro, în timp ce câștigul net s-a majorat cu 5%, de la 426 milioane de euro la 447 milioane de euro.

Coca-Cola HBC este cea mai mare companie din industria băuturilor răcoritoare din România și doua cea mai mare din industria bunurilor de larg consum (FMCG). Compania deține trei fabrici pe piața locală, la Ploiești, Timișoara și Vatra Dornei, precum și o rețea de 14 centre de distribuție.

viewscnt
Afla mai multe despre
coca-cola hbc
vanzari sucuri
imbuteliator coca-cola
navete
schweppes
rezultate financiare