Retailerii francezi au pierdut 1 miliard de euro de când au început protestele "vestelor galbene"

Retailerii francezi au pierdut 1 miliard de euro de când au început protestele "vestelor galbene"
scris 7 dec 2018

Retailerii francezi au pierdut aproximativ 1 miliard de euro din 17 noiembrie, când au început protestele "vestelor galbene", a anunțat vineri Federația de Retail din Franța (FCD), transmite Reuters.

Federația, alcătuită din giganții din distribuție, precum Carrefour sau Casino, a avertizat că mișcările de stradă ar putea afecta semnificativ vânzările de Crăciun, esențiale pentru veniturile marilor lanțuri de magazine, arată Agerpres.

Turnul Eiffel, muzeele pariziene Luvru și Orsay, alături de Grand Palais, Petit Palais și Orangerie, precum și Opera din Paris, asemeni centrelor comerciale de pe bulevardul Champs Elysees, vor fi închise publicului sâmbătă, în fața protestelor anunțate de "vestele galbene", care ar putea, potrivit Guvernului francez, să degenereze în manifestări de "mare violență".

FOTO Piața de cursuri pentru floriști depășește 1 milion de lei, popularitatea lecțiilor online rămâne la un nivel redus. Cât te costă să înveți să aranjezi florile CITEȘTE ȘI FOTO Piața de cursuri pentru floriști depășește 1 milion de lei, popularitatea lecțiilor online rămâne la un nivel redus. Cât te costă să înveți să aranjezi florile

Anul trecut, Parisul a atras 40 de milioane de vizitatori, iar în primele șase luni din acest an turiștii au cheltuit în capitala Franței 10,3 miliarde de euro. Analiștii avertizează că actualele turbulențe ar putea afecta industria turismului din Franța, a doua economie a zonei euro.

Săptămâna aceasta, acțiunile Accor, Vinci, Air France KLM, Carrefour și FNAC Darty au înregistrat scăderi importante la Bursa de la Paris, pe fondul temerilor că protestele "vestelor galbene" vor duce la scăderea consumului și a numărului de turiști.

viewscnt
Afla mai multe despre
veste galbene
paris
retail
magazine