Retailerul german Lidl a obținut autorizația de construcție a unui aparthotel

Retailerul german Lidl a obținut autorizația de construcție a unui aparthotel

Fosta fabrică Poiana

scris 18 oct 2017

Retailerul german Lidl a obținut de la Primăria Brașov autorizația de construcție a unui aparthotel pe terenul fostei fabrici de ciocolată Poiana din Brașov, cumpărat anterior de la grupul american Mondelez.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mondelez, unul dintre liderii mondiali în industria snack-urilor, cu venituri anuale de peste 30 miliarde dolari, care produce biscuiții Oreo și ciocolata Cadbury, a părăsit România, plecând în Bulgaria. Recent, cum a anunțat anterior Profit.ro, americanii au scos la vânzare, cu 2 milioane euro, fosta fabrică Poiana.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Pe terenul de circa 13.000 metri pătrați, Lidl va construi un magazin propriu, iar parte din suprafață va fi vândută unui dezvoltator imobiliar care să ridice aparthotelul.

Tranzacție surpriză: Kingfisher, compania mamă a Brico Depôt România, a cumpărat Praktiker România CITEȘTE ȘI Tranzacție surpriză: Kingfisher, compania mamă a Brico Depôt România, a cumpărat Praktiker România

La finele lunii august, Lidl a perfectat o altă tranzacție imobiliară, Profit.ro anunțând atunci că retailerul cumpără un teren de peste 7.400 metri pătrați pe Șoseaua Fundeni din București de la furnizorul de mobilă Arletta, cu acționariat chinez, urmând să plătească pentru acest activ 2,1 milioane euro plus TVA. Arletta îi are ca acționari pe cetățenii chinezi Lin Boqiang (35%), Zheng Xuehong (35%) și Zheng Weiming (30%), ultimul însă condamnat la închisoare, prin decizie definitivă de anul trecut a instanței, cu acuzația de evaziune fiscală.

Lidl a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus. Retailerul este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

Tranzacție discretă: Carrefour a preluat sub control platforma Bringo, cea mai importantă mișcare din ultimii ani pe piața locală a comerțului online cu alimente UPDATE: Carrefour confirmă CITEȘTE ȘI Tranzacție discretă: Carrefour a preluat sub control platforma Bringo, cea mai importantă mișcare din ultimii ani pe piața locală a comerțului online cu alimente UPDATE: Carrefour confirmă

Lidl este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
teren
brasov
aparthotel