Salvatore Ferragamo inserează microcipuri în pantofi pentru a descuraja pirateria

Salvatore Ferragamo inserează microcipuri în pantofi pentru a descuraja pirateria

Foto: Flickr/Michael Coghlan

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 mar 2016

Producătorul italian de bunuri de lux Salvatore Ferragamo utilizează microcipuri pentru a monitoriza încălțămintea și gențile comercializate, în încercarea de a combate contrafacerea produselor sale, scrie Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ferragamo a început să insereze etichetele RFID (de identificare prin frecvență radio – n.r.), similare codurilor de bare folosite în retail, în tocurile pantofilor pentru femei încă din anul 2014, a dezvăluit compania săptămâna trecută. Între timp, microcipurile au fost inserate și în pantofii pentru bărbați, precum și în gențile și valizele produse de companie.  

Tehnologia permite Ferragamo să “urmărească pantofii și să dețină controlul în lupta împotriva produselor contrafăcute", potrivit unui anunț al companiei italiene.

Antifrauda a depistat un prejudiciu de 17 mil euro, în operațiunea Hermes care vizează importurile de haine CITEȘTE ȘI Antifrauda a depistat un prejudiciu de 17 mil euro, în operațiunea Hermes care vizează importurile de haine

Etichetele RFID sunt folosite la scară largă de marii operatori din retail pentru monitorizarea produselor. Miercuri, grupul spaniol Inditex, cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume, a anunțat că microcipurile vor fi folosite pentru produsele comercializate în peste 2.000 de magazine Zara până la finalul acestui an.

Produsele contrafăcute reprezintă o problemă majoră pentru jucătorii din industria bunurilor de lux, în special în Asia. Anul trecut, autoritățile chineze au confiscat sau distrus produse Ferragamo piratate, majoritatea curele, în valoare de peste 17 milioane de dolari, potrivit companiei italiene.

viewscnt
Afla mai multe despre
salvatore ferragamo
etichete rfid
microcipuri
produse contrafacute