Site-urile de comerț electronic ale grupurilor chineze Tencent și Alibaba, incluse de SUA pe o listă de companii care facilitează produsele contrafăcute

Site-urile de comerț electronic ale grupurilor chineze Tencent și Alibaba, incluse de SUA pe o listă de companii care facilitează produsele contrafăcute
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2022

Site-urile de comerț electronic operate de Tencent Holdings și Alibaba Group Holding din China au fost incluse pe cea mai recentă listă de ”piețe notorii” a guvernului SUA, care include entități care se presupune că vând sau facilitează vânzarea de bunuri contrafăcute, a anunțat biroul Reprezentantului comercial al SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lista identifică 42 de piețe online și 35 de piețe fizice despre care se spune că se implică în sau facilitează contrafacerea substanțială a mărcilor comerciale sau pirateria drepturilor de autor, scrie News.ro.

Philip Morris va opri producția de țigări la fabrica din Otopeni și se va concentra exclusiv pe produsele din tutun încălzit, fără ardere și fără fum CITEȘTE ȘI Philip Morris va opri producția de țigări la fabrica din Otopeni și se va concentra exclusiv pe produsele din tutun încălzit, fără ardere și fără fum

”Aceasta include identificarea pentru prima dată a AliExpress și ecosistemul de comerț electronic WeChat, două piețe online semnificative din China, care se pare că facilitează contrafacerea substanțială a mărcilor comerciale”, a spus biroul USTR într-un comunicat.

Piețele online din China Baidu Wangpan, DHGate, Pinduoduo și Taobao continuă să facă, de asemenea, parte din listă, împreună cu nouă piețe fizice situate în China ”care sunt cunoscute pentru fabricarea, distribuția și vânzarea de bunuri contrafăcute”, a spus biroul USTR.

Lista evidențiază piețele online și fizice care se pare că se implică în sau facilitează contrafacerea substanțială a mărcilor comerciale sau pirateria drepturilor de autor.

Biroul USTR a declarat într-un raport separat publicat miercuri că Statele Unite trebuie să urmărească noi strategii și să-și actualizeze instrumentele comerciale interne pentru a face față ”politicilor și practicilor non-piață conduse de stat ale Chinei”.

Statele Unite și China au fost implicate în tensiuni comerciale de ani de zile pe probleme precum tarifele, tehnologia și proprietatea intelectuală, printre altele.

Statele Unite au declarat că China nu și-a îndeplinit unele angajamente în temeiul așa-numitului acord comercial ”Faza 1”, semnat de administrația fostului președinte Donald Trump.

viewscnt
Afla mai multe despre
tencent
alibaba
produse contrafăcute