SUA: Sezonul de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă, cel mai bun din 2012

SUA: Sezonul de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă, cel mai bun din 2012
scris 26 dec 2018

Vânzările în timpul sezonului de cumpărături pentru sărbătorile de iarnă în SUA au crescut cu 5,1%, depășind 850 de miliarde de dolari, cel mai solid avans din ultimii șase ani, deoarece cumpărătorii au fost încurajați de economia robustă și de reduceri, potrivit unui raport al MasterCard, transmite Reuters.

Datele demonstrează că încrederea consumatorilor nu a fost afectată de recenta volatilitate de pe piața bursieră americană și de războiul comercial dintre SUA și China, arată Agerpres.

Și Federația națională a retailerilor estimează o creștere de 4,3 - 4,8% a vânzările cu amănuntul în SUA, în ultimele două luni din acest an.

VIDEO&FOTO Dubaiul va avea magazine Carrefour plutitoare care vor deservi bărci și iahturi CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dubaiul va avea magazine Carrefour plutitoare care vor deservi bărci și iahturi

Nivelul scăzut al ratei șomajului și majorarea salariilor au stimulat cheltuielile de consum, care în octombrie înregistrau cel mai semnificativ avans din ultimii aproape 20 de ani.

Cel mai semnificativ avans al vânzărilor l-au înregistrat articolele de îmbrăcăminte (7,9%) și cele pentru amenajarea locuinței (9%), în timp ce vânzările de electronice și electrocasnice au scăzut cu 0,7%, după o creștere de 7,5% anul trecut

viewscnt
Afla mai multe despre
cumparaturi
magazine
shopping