Tranzacție: Glovo achiziționează compania foodpanda în România și Bulgaria

Tranzacție: Glovo achiziționează compania foodpanda în România și Bulgaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2021

Startup-ul spaniol Glovo, operatorul platformei omonime de livrări rapide la domiciliu, intrat în urmă cu 3 ani în România, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro,  a semnat o serie de tranzacții separate cu compania germană de livrări prin Delivery Hero, prezentă în România prin serviciul Food Panda, pentru cumpărarea unora dintre companiile sale din Europa Centrală și de Est.

Urmărește-ne și pe Google News

Astfel, Glovo va achiziționa compania foodpanda în România și Bulgaria, compania Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor se ridică la 170 de milioane de euro.

Contactate anterior de Profit.ro pentru tranzacția din România, conducerea locală a Glovo și cea a foodpanda au negat informația.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Achizițiile din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru și Serbia sunt așteptate să se finalizeze în următoarele săptămâni, în urma îndeplinirii condițiilor necesare și a obținerii aprobărilor de reglementare specifice.

În România, tranzacția va fi finalizată după primirea aprobării Consiliului Concurenței. În această perioadă, cele două platforme, foodpanda și Glovo, vor opera complet independent, având politici de piață separate.

Pepsi trimite în România aproape 30 milioane euro CITEȘTE ȘI Pepsi trimite în România aproape 30 milioane euro

Într-o tranzacție separată, Glovo a anunțat recent că a ajuns la un acord și pentru achiziționarea Ehrana, o companie locală de livrare din Slovenia, pentru o sumă rămasă confidențială. Finalizarea acesteia este preconizată a se încheia în următoarele luni, iar compania lucrează acum îndeaproape cu Ehrana pentru a defini strategia de tranziție pentru utilizatori, parteneri și curieri.

Pe 1 aprilie, Glovo a obținut 450 milioane de euro (530 milioane dolari) într-o rundă de finanțare condusă de manageri de investiții din New York, Lugard Road Capital și grupul Luxor Capital.

În toamna lanuui 2020, Delivery Hero a preluat operațiunile Glovo din America Latină, respectiv Peru, Ecuador, Costa Rica, Honduras, Guatemala.

Fondată la Barcelona în 2015, Glovo operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
glovo
foodpanda