VIDEO Alibaba a inaugurat la Madrid primul său magazin din Europa, sub marca AliExpress

VIDEO Alibaba a inaugurat la Madrid primul său magazin din Europa, sub marca AliExpress
scris 2 sep 2019

Gigantul chinez de comerț electronic Alibaba a inaugurat duminică primul său magazin din Europa, în centrul comercial intu Xanadú din Madrid, unitatea fiind sub marca AliExpress, divizie de cumpărături adresată consumatorilor, relatează Business Insider.

Noul magazin va funcționa ca un showroom unde cumpărătorii pot veni, căuta și testa mixul de produse, pentru ca ulterior să le cumpere online scrie News.ro.

Showroomul va prezenta peste 1.000 de produse provenind de la 60 de branduri.

Viață scurtă: Braiconf, cel mai mare producător de cămăși din România, își concediază CEO-ul pentru neîndeplinirea obiectivelor CITEȘTE ȘI Viață scurtă: Braiconf, cel mai mare producător de cămăși din România, își concediază CEO-ul pentru neîndeplinirea obiectivelor

Deschiderea unui magazin fizic în Europa face parte dintr-un plan mai amplu al Alibaba de a-și mări cota de piață la nivel global și de a concura grupul Amazon, ale cărui venituri anuale sunt de patru ori mai mari decât ale grupului chinez.

Alibaba deține o cotă de 56% în China, iar baza sa de utilizatori este în creștere rapidă, 674 de milioane de oameni cumpărând în mod activ de pe platforma sa anual. În ultimul trimestru, numărul acestora a crescut cu 121 de milioane. Cu toate acestea, Alibaba este încă în urma Amazon la nivel internațional.

Pentru a reduce acest decalaj, Alibaba a lansat la începutul anului 2018 programul afiliatei AliExpress în Europa. Platforma este asemănătoare cu cea a Amazon, cumpărătorii putând să își vândă produsele și să le trimită clienților prin intermediul unei rețele de distribuție, în schimbul unui comision de vânzare.

Potrivit datelor companiei de analiză Kantar, programul începe să dea rezultate în Spania, care este una dintre cele mai mari piețe ale Alibaba, alături de Statele Unite și Rusia.

Alibaba nu are în vedere numai Europa. Compania vrea să își dezvolte afacerile en-gros în Statele Unite, acestea având loc prin intermediul platformei Alibaba.com.

viewscnt
Afla mai multe despre
aliexpress
alibaba